Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. november 2005 kl 17.30 Åpen himmel: Adventsstund fra Strindheim kirke, Trondheim

Velkommen til hvilestund


Fra og med denne søndagen vil gudstjenestene på NRK1 få fast sendetid, kl 17.30, og ha som hovedtittel "Åpen himmel". I de fire sendingene i adventstiden skal vi Strindheim kirke i Trondheim der kapellan Steinar Leirvik inviterer til hvilestund i den travle førjulstid.

- Jeg har gledet meg til advent! Til å tenne lys, til å synge, ja til å stoppe opp og kjenne hvordan livet mitt egentlig er – akkurat nå. Jeg tror vi trenger det, sier kapellanen i Strindheim kirke.

Kirken er en typisk arbeidskirke og ligger vegg i vegg med et stort kjøpesenter. Kanskje ikke så rart at også menigheten kjenner førjulmaset på kroppen. Nå stopper de opp, prøver å finne en "kvilestein" der det er plass for slitne førjulsmennesker. Roen finnes i de gamle adventsalmene og de gamle bibeltekstene. Samtidig vil barnekoret Coras venner smitte med barnlig adventsglede.

Strindheim kirke har en allsidig stab som vil medvirke under Adventstunden. Foruten kapellan Leirvik vil menighetspedagog Siri Nordli Leirvik delta med sang. Hun har flere års erfaring som revysanger. Menigheten har også ansatt sin egen forteller, Ingvild Olsen Olaussen, som vil formidle bibelteksten. Den musikalske ledelsen har kantor Knut Størdal som også leder gruppen Vadesten.

Adventslyset tennes, kjente salmer og sanger synges og kapellan Steinar Leirvik fletter sangen sammen med korte meditasjoner. Som et slags pusterom i travel førjulstid og en oppmuntring til å glede oss over de små tingene. En adventstid preget av forventning og håp.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Program riks, Tyholt (2005)
Kontaktperson: Helge Gudmundsen, tlf. 73 88 18 15
Kontaktperson: Helge Helgheim, tlf. 73 88 18 14