Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. august 2010 kl 21.30 Klippen

Mystiske hendelser på Island


Midt på natten, på en fjernliggende bygningsplass, blir en ung mann livstruende skadd i en mystisk ulykke. En gravemaskin har tippet over kanten av klippen - med den unge gravføreren som dermed er innesperret.

Dette danner opptakten for den islandske krimserien "Klippen" som starter på NRK1 i kveld. I fire episoder følger vi politietterforsker Helgi Marvinsson (35) fra Reykjavik som blir sendt til et lite bygdesamfunn for å bistå i etterforskningen av den mistenkelige ulykken.

Sammen med den lokale, nyutdannede politikvinnen Inga Aradottir (30) begynner han å nøste opp i et mysterium som involverer bisarre hendelser og uforklarlige dødsfall - alle med en forbindelse til et kontroversielt vannkraftprosjekt.

Misfornøyd politikvinne
Inga blir satt på saken fordi den lokale politisjefen er på ferie. Helgi kjenner stedet godt etter å ha tilbrakt flere somre der som guttunge, men Inga er svært misfornøyd med at han involverer seg i saken. Hun gjør det klinkende klart at han invaderer hennes territorium.

Alvorlige konflikter
Med dette utgangspunktet begynner Helgi og Inga å etterforske saken, og etter hvert blir det tydelig at det lille bygdesamfunnet er preget av alvorlige, økonomiske konflikter. Det skal settes opp en ny strømlinje i bygda, men miljøvernere og andre motstandere hevder at regjeringen planlegger byggingen av et nytt kraftverk i fjellet.

Etter hvert kommer både hemmeligheter og ny informasjon frem i lyset. Saken blir enda mer komplisert da den skadde gravemaskinfører plutselig dør på intensivavdelingen, en sprengstoffekspert blir knust under en stein på byggeplassen og flere folk forsvinner.

Islandsk krimserie i fire deler
Produsert av: RUV Islandsk Fjernsyn (2009)
Originaltittel: Hamarinn
Regi: Reynir Lyngdal
Med Bjørn Hlynur Haraldsson, Dora Johannsdottir, Hilmar Johnsson, Runar Freyr Gislason m.fl.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no