Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. juli 2003 kl 19.55 Rundt neste sving

På Norges tak

Andreas Lunnan fortsetter reisen i Norge på sin gule scooter. (Foto: Erik Bull, NRK)
Andreas Lunnan fortsetter reisen i Norge på sin gule scooter. (Foto: Erik Bull, NRK)
Folldal er en landbrukskommune på Norges tak, mellom Dovrefjell og Nord-Østerdal. Andreas Lunnan tar oss med til det gamle gruvområdet i kveldens sending.

Folldal er et geologisk spennende område med solid fortid innen gruvedrift (kobber og svovelkis). I morderne tid har bygda Folldal stått fram som ledende i miljøsammenheng og har først og fremst høstet ære og heder for satsning på gjenvinning av plast.

Ekstremsport trekker nye turister til de heftige fossefallene ved inngangsporten til Rondane, og nå brygger det opp til en intensiv debatt når to garvede lokalpolitikere kjemper om å bli bygdas første kvinnelige ordfører.

Om serien
For tredje sommer på rad tanker Andreas Lunnan opp sin gule scooter for å finne ut hva som skjuler seg bak tusenvis av svinger i distrikts-Norge. Denne gangen legger han ut på en ekspedisjon langs 62. breddegrad med ett program fra Oppland, to fra Romsdalen og tre fra Hedmark.

- Også i år kan jeg garantere møter med en rekke spennende personer som ser lyst på livet og trives i hverdag og fest, sier en reisefebril programleder. - Vi satser på å formidle den atmosfæren som råder ved utgangen av neste sving, og regner med å kunne servere kjærkomne porsjoner med sommerhumør, sier Andreas Lunnan.

Egenproduksjon ved Program Riks
Prosjektleder: Jan Ottar Bjørklund
Presse: Erik Bull, mob 99599760/tlf.73 88 16 61