Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 29. mars 2000 kl 23.00 Advokatene

Advokatene (t)


NRK2 onsdag 29. mars kl 23.00
Advokatene (13:14)

Kampen for et barn

I kveldens episode av \"Advokatene\" går en vordende far rettens vei for å redde sitt ufødte barn. Alt tyder på at babyen vil dø i løpet av kort tid hvis ikke forløsningen skjer ved keisersnitt. Men moren nekter å la seg behandle.

Den desperate ektemannen bringer saken inn for retten, selv om Eugene, som tar saken, levner ham lite håp om at han vil vinne fram. Signalene fra dommeren er heller ikke særlig oppmuntrende, men han går med på å høre partene i saken. Spørsmålet er snarere om den gravide kvinnen kan snakkes til fornuft. Rebecca, som er en gammel venninne av henne, gjør sitt beste for å overtale henne til å følge legens råd.
Samtidig dukker en kokainlanger opp på kontoret til våre advokater med to politibetjenter i hælene. Politiet river opp mannens skjorte og finner flere pakker kokain festet til brystet hans. I retten blir spørsmålet om politiet hadde sin fulle juridiske rett da de forfulgte mannen og ransaket ham.
Bobby blir til sin store overraskelse bedt ut av statsadvokat Gamble. Under stevnemøtet opptrer hun på en måte som gjør ham mildt sagt sjokkert...

Om serien
Serien er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.

NRK2 onsdag kl 23.00
Tidligere sendt NRK1 27.11.98

Billedtekst:
Eugene (Steve Harris) representerer en far som går rettens vei for å redde sitt ufødte barn.

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53