Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. februar 2004 kl 21.30 Faktor: Norske jenter cancan

Brusende fjær og ømme tær

Ida Cybele Jark er en av tre norske jenter som får jobbe på legendariske Moulin Rouge. Her varmer hun opp. (Foto: NRK)
Ida Cybele Jark er en av tre norske jenter som får jobbe på legendariske Moulin Rouge. Her varmer hun opp. (Foto: NRK)
Moulin Rouge rekrutterer verdens vakreste sparkepiker, og i kveldens Faktor møter vi tre av dem: Ida, Louise og Gry Anette. De norske jentene har blitt valgt ut til å danse på den legendariske nattklubben i Paris.

Moulin Rouge er kjent over hele verden for sin overdådige eleganse og vakre kvinner. – Det eneste jeg vet om Moulin Rouge er at det er høye spark og mange toppløsdansere der. Men det er helt sinnssykt kult å ha fått denne jobben som er så verdensberømt! sier Gry Anette Ofstad fra Rælingen. Sammen med Ida Cybele Jark fra Spikkestad og Louise Molnes fra Vigra blir hun plukket ut på audition i Oslo.

Faktor følger de norske jentene i kulissene på audition i Oslo og bak den glamorøse fasaden på Moulin Rouge i Paris. Rekker de å bli showgirls med den rette vrikken i hoftene før de skal på scenen i sitt premiereshow?

Stive muskler og strenge krav
Forvandlingen til ekte showgirls skal nemlig skje på bare tre uker. Det betyr beinhard jobbing med uvante trinn og bevegelser. – Det verste er å komme inn i den steamen de har her hvor alt skjer på høye hæler. Vi skal danse med enorme kostymer og likevel se elegante ut på scenen, sier Ida Cybele Jark som har klassisk ballettbakgrunn fra Statens balletthøyskole.

Det er harde krav jentene møter. – Hvis vi legger på oss eller går ned mer enn tre kilo, kan vi bli kastet ut. Jeg tenker på kropp og utseende nesten hele tiden, sier Louise Molnes. Hun har bare danset ballett i fire år, og fikk drømmejobben etter å ha gått bare én uke på Bårdar danseinstitutt i Oslo.

Glitter og glamour
Kostymene på Moulin Rouge er overdådige med mye glitter, fjær og paljetter. – I begynnelsen tenkte jeg at det skulle bli ekkelt å stå på scenen i string og vise rompa mi til publikum. Men nå tenker jeg ikke på det. Vi har så mye fjær og slikt som tar oppmerksomhet, sier Gry Anette.

Hun har tre års utdanning fra Bårdar danseinstitutt, og lang erfaring som freestyledanser. Til sammen er det seksti dansere fra ulike land på scenen i showet. Den spesielle atmosfæren og det historiske suset i veggene gjør jobben på Moulin Rouge til en drømmejobb for dansere fra hele verden.

Om "Faktor"
"Faktor" er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker "Faktor" å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket inn i en større sammenheng.

Egenprodusert dokumentar
Programskaper: Ingrid Skaare
Prosjektleder: Cathrine Wik
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Hjemmeside