Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. november 2006 kl 22.30 Norsk humor: Espen Eckbo

Alle Eckbos ansikter

Espen Eckbo forteller om hvordan mange av karakteren hans ble til. Foto: Feelgood A/S
Espen Eckbo forteller om hvordan mange av karakteren hans ble til. Foto: Feelgood A/S
I kveld får vi et innblikk i alle Espen Eckbos figurer. Hvordan startet det hele, og hva var tanken bak de ulike figurene? I tillegg blir det tilbakeblikk på oppstyret rundt "Boyzvoice" og hvordan "Asbjørn" ble til.

- Jeg har prøvd å ikke kalle meg komiker, for da er det en litt sånn klam forventning om at man skal være morsom, sier Espen Eckbo.

I kveld forteller han om hvordan det hele startet med sketsjer i "Mandagsklubben" og foreløpig har endt med spillefilm, julekalender og fulle hus på forestillingen Team Eckbo denne høsten.

Om serien
Humor er en sentral del av vår populærkultur og "god" og "dårlig" humor er stadig gjenstand for oppmerksomhet i media. Norske komikere uttaler seg sjelden om faget sitt – noen gjør det aldri.

I serien "Norsk humor" har journalist Joachim Førsund intervjuet ni norske komikere og fått dem til å fortelle om jobben sin. Praten er løs og uformell og foregår gjerne hjemme på kjøkkenet til komikerne, eller i hagen. De deler sine tanker om humor og gir oss et morsomt tilbakeblikk på forskjellige perioder i karrieren sin. Hvordan ble en spesiell sketsj til og hvorfor skapte for eksempel ett spesielt innslag slik debatt?

I serien møter vi Bård Tufte Johansen og Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.

Innkjøpt dokumentarserie
Produsert av: Feelgood Scene Film og TV A/S
Produsent: Thomas Giertsen
Intervjuer: Joachim Førsund
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no