Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. desember 2006 kl 22.30 Safari

Inspirasjon

Jeannette Platou er programleder i Safari. (Foto: Nils Vik)
Jeannette Platou er programleder i Safari. (Foto: Nils Vik)
I kveldens Safari skal det handle om inspirasjon, og vi møter kunstneren Richard Prince, den norske fotografen Tom Sandberg, arkitekten Kristin Jarmund og maleren Kenneth Blom.

Richard Prince er en av vår tids mest betydningsfulle kunstnere. Siden slutten av 70-tallet har han re-fotografert motiver fra kunstverdenen og reklameindustrien, og det satte i gang debatter om copyright og opphavsrett. Han er også kjent for maleriseriene "joke-paintings", "nurse-paintings" og "check-paintings".

Programleder Jeannette Platou har vært i den lille byen Rensselaerville nord for New York City, hvor Richard Prince bor og arbeider.

Naturen som inspirasjonskilde
Fotografen Tom Sandberg lar seg inspirere av naturen. Sandberg arbeider med store bilder i svarthvitt der mennesker er fotografert med presisjon og naturlige former ofte blir abstrahert. Motiver som skyer og vann, snødekte fjelltopper, en babys hode, trafikklys og biler er fylt av mystikk. Safari har møtt Sandberg og snakket med ham om naturen som inspirasjonskilde. I februar neste år åpner en separatutstilling med Sandbergs kunst på PS1 i New York.

Arkitektkunst
Kristin Jarmund er en av våre fremste arkitekter, og har fått priser og stor anerkjennelse for flere offentlige bygg. Safari har fulgt henne og sett på forbilder og inspirasjonskilder.

Nordmann på Sotherby’s
Auksjonshuset Sothesby’s i London har aldri før hatt separatutstilling med samtidskunst. Når de nå skal begynne med dette, er det norske Kenneth Blom som får være den første. Han skal stille ut elleve malerier i midten av januar neste år.

Kenneth Blom har malt i tjue år og er "noe av det norskeste" en av hans anmeldere har sett. Safarireporter Ninja Benneche har vært med ham i atelieret for å se hva han skal presentere for det engelske publikummet.

Om Safari
NRKs kunstmagasin tar seerne med på oppdagelsesferd i samtidskunsten både i Norge og utlandet.

Jeannette Platou er programleder høsten 2006.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Jeannette Platou
Reportere: Tina Waldø-Jensen, Sven Erik Helgesen, Marit Christina Lie, Hanne Skrikerud, Ninja Benneche.
Research: Lisa Karlsson
Producer: Ingerid Nordstrand
Prosjektleder: Jo Raknes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no