Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. februar 2007 kl 22.15 VM-kveld

VM-kveld fra Anterselva og Åre

Blir han VM-kongen? Ole Einar Bjørndalen har triumfert med det norske flagget før i Anterselva i Italia. (Foto: Biathlon-Antholz)
Blir han VM-kongen? Ole Einar Bjørndalen har triumfert med det norske flagget før i Anterselva i Italia. (Foto: Biathlon-Antholz)
Linda Grubben, Ole Einar Bjørndalen og Aksel Lund Svindal blir gjengangere på norske tv-skjermer i dagene framover. I morgen går startskuddet for VM i skiskyting og alpint, og i kveld tester vi stemningen på de to arrangørstedene.

Håpet om norske gullmedaljer er nok atskillig større i Anterselva i Italia hvor skiskytterne skal konkurrere, enn i Åre i Sverige hvor alpinistene skal til pers. De to verdensmesterskapene vil prege NRK1 i dagene framover både på dag- og kveldstid.

Mens skiskytterne bruker ei drøy uke for å avvikle sitt VM i Anterselva, pågår alpin-VM i Åre helt fram til søndag 18. februar. De to verdensmesterskapene er blant storsatsingene til NRK på sportsfronten i vinter.

Ved siden av overføringene på dag- og ettermiddagstid blir det VM-kvelder fra de to arrangørbyene på mange av konkurransedagene.

Åpningssermonien fra skiskytter-VM i Anterselva i Italia vil prege den første VM-kvelden. En svipptur til Åre blir det også hvor verdens beste alpinister er i ferd med å snu vintersportsstedet like innenfor norskegrensa på hodet.

Underveis vil VM-kveldene veksle mellom de to stedene med nyhetsinnslag, reportasjer og stemningsrapporter. Hvor mye det blir fra hver av stedene vil også avhenge litt med de norske prestasjonene. Forventningene til skiskytterne er jo skyhøye i forhold til hva som forventes av alpinistene. Slik sett ligger det nok an til flere turer til Anterselva og Italia for å snakke med norske medaljevinnere enn til Åre og Sverige.

NRK har en fyldig tropp til stede både i Åre og Anterselva og de vil fange opp og formidle både det som skjer rundt alpinsirkuset i Åre og i skiskytterleiren i og rundt det fantastiske skiskytteranlegget i Anterselva helt nord i Italia, bare et steinkast fra grensa til Østerrike.

Forventinger til skiskytterne
Særlig blant skiskytterne er det forventninger til rik norsk medaljehøst. Både Linda Grubben og ikke minst Ole Einar Bjørndalen har gjort det skarpt i verdenscupen så langt i vinter, og forventningene om VM-medaljer er stor.

Ole Einar Bjørndalen har vært suveren på herresiden og vunnet det aller meste. Mange regner med at han blir VM-kongen, men OL i Torino viste at en ikke skal innkassere medaljene på forhånd.

Blant alpinistene er ikke de norske forventningene like store. Bare Aksel Lund Svindal kan regnes i favorittskiktet.


VM i skiskyting i Anterselva lørdag 3. - søndag 11. februar
VM i alpint i Åre lørdag 3. - søndag 18. februar


NRK Sport
Pressekontakt: Jon-Annar Fordal, tlf 73 88 16 62/90 71 63 05
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no