Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. april 2001 kl 23.20 Glemt

Glemt (t)


NRK1 fredag 27. april kl 23.15
Glemt (2:3)

Forfulgt av fortiden

Spenningen bygger seg opp i annen episode i den britiske thrilleren \"Glemt\". Den ubalanserte og samtidig utspekulerte Rachel har trengt seg inn i livet til mannen som ble dømt for å ha drept datteren hennes for tyve år siden. Nå truer hun med å avsløre Bens hemmelighet for hans intetanende hustru hvis han ikke forteller hvor han gjemte liket av den vesle jenta.

Rachel har gjort seg til venns både med Bens kone og hans sju år gamle datter. Hun benytter enhver anledning til å gjøre tilværelsen hans til et mareritt. Samtidig, og sterkt mot sin vilje, føler Ben seg tiltrukket av den intense kvinnen.

Det skal vise seg at også en annen person er interessert i Bens fortid og om han virkelig var skyldig i forbrytelsen som han ble dømt for. Nå er dessuten en annen pike funnet myrdet i den idylliske landsbyen. Er det Ben som står bak dette drapet også?

Om serien
\"Glemt\" er en mørk og intenst spennende psykologisk thriller om svik, dødelige hemmeligheter og farlig lidenskap, full av overraskende og dramatiske vendinger. Serien fikk meget god mottakelse i britisk presse etter premieren for to år siden.

37 år gamle Ben Turner (Paul McGann) er en sjarmerende og godt likt bokhandler som lever i en søvnig småby. Han er lykkelig gift og har en liten datter. Men hans fortid skjuler en mørk hemmelighet som familien ikke vet noe om, og som nå kommer til overflaten og truer med å legge livet hans i ruiner.

For tyve år siden ble Ben dømt for mordet på en femårig jente. Liket ble aldri funnet, og Ben har hele tiden tviholdt på sin uskyld. Da han slapp ut av fengslet etter femten år, forandret han identitet og begynte et nytt liv.

Rachel Monroe (Amanda Burton) er moren til den antatt drepte piken. Hun har aldri kommet over tapet og kan verken tilgi eller glemme. Nå sporer hun opp Ben og vil tvinge ham til å tilstå - og, viktigst av alt, til å fortelle hvor han skjulte liket den gangen.

NRK1 fredag kl 23.15

Britisk thriller i tre deler fra 1999
Originaltittel: Forgotten
Produksjon: London Weekend Television
Manus: Caleb Ranson
Regi: Ben Bolt
I rollene bl.a. Amanda Burton, Paul McGann og Zara Turner
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Rachel (Amanda Burton) og Denise (Gwyneth Strong), moren til jenta som er funnet drept i landsbyen. Er deres døtre drept av én og samme mann med tyve års mellomrom? (Foto: LWT)