Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. januar 1999 kl 19.35 Ut i naturen: Ein norsk juvel - Nærøyfjorden

Ut i naturen: Ein norsk juvel - Nærøyfjo

NRK1 torsdag 14. januar kl 19.35
Ut i naturen: Ein norsk juvel - Nærøyfjorden

Kajakktur på Nærøyfjorden

Nærøyfjorden i Sogn og Fjordane er det første norske fjordlandskapet som får status som landskapsvernområde. Vi får oppleve denne storslåtte naturen fra kajakken med to amerikanere som guider.
I Ut i naturen i kveld kan vi bli med på en opplevelsesreise - med flere innfallsvinkler - gjennom et unikt stykke Norge. Nærøyfjorden er en av landets trangeste, og både landskap og kulturlandskap er så urørt at fjorden får status som verneområde. Nærøyfjorden er også foreslått på FNs liste over verdens naturarv.

Oppdagelsesreise
Gjennom en oppdagelsesreise på fjorden i kajakk med to amerikanere - som nå er naturaliserte sogninger - som guider, får vi nærhet både til landskapet og dem som lever der. Kontrasten til denne naturopplevelsen er masseturistens - han som ser på disse småsamfunnene og landskapet som kulisser for sine naturopplevelser.
Hvis vi løfter blikket kan vi også få øye på noen kulturhistoriske godbiter i fjellet over Nærøyfjorden. Og vi dykker ned til sjøkrepsen for å se hvordan den lever.
Men hva med framtidsutsiktene? Hvordan kan naturen bli en \"fiende\" for dem som bor her når E16-ferja blir borte om noen år? Dette er blant de spørsmålene som berøres i programmet.
Men først og fremst er den en 30-minutters opplevelsestur gjennom et av de mektigste fjordlandskapene Norge har, understreker Inge Kjell Holme. Våre reiseledere er to amerikanere som er vokst opp på flateste prærien i USA, men som nå kaller seg sogninger.

NRK1 torsdag kl 19.35

Bilde
Bli med på en opplevelsesrik kajakktur på Nærøyfjorden i kveldens Ut i naturen. Guider på turen er to amerikanere, Dee Cunningham (t.v.) og David Parmentier. (Foto: Asle Veien, NRK Sogn og Fjordane)

Naturprogram fra NRK Sogn og Fjordane
Programmet er ved Inge Kjell Holme og Asle Veien
Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41


\0\0\0\0\0\0