Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. august 2001 kl 20.25 På skråplanet: Med musserende vin og klarert duft av naftalin

Egil Teige portretterer

Egil Teige har laget portrettserien
Egil Teige har laget portrettserien "På skråplanet". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Egil Teige har laget en portrettserie med fire programmer av fire høyst usedvanlige mennesker. Først ut inviterer han til nærmere bekjentskap med Esther-Marie Wiig, hoff- og motereporter med høy sosietetsføring.

I "På Skråplanet" skal vi bli kjent med noen særpregede personligheter. Den første, hoff- og motereporter Esther-Marie Wiig, er, sin høye alder til tross, fremdeles hyre aktiv i det mondene selskapsliv over hele Europa - særlig der kongelige medvirker i mer eller mindre grad.

Esther-Marie Wiig konkurrer med Flettfrid Andresen om den uoffisielle tittel som "Trondheims førstedame" - så kan da også "På Skråplanet" for første gang i verdenshistorien bringe et veritabelt toppmøte mellom de to grand ladies fra Øvre Singsaker.

Supésiden
Forøvrig kommenterer la Wiig aktuelle kongelige begivenheter. Vi følger henne ved den ukentlige lørdagslunsjen i Palmehaven på Britannia, hvor hun sitter ved sitt stambord på "supésiden" (den andre siden kalles på folkemunne for "dosiden"). Hun bringer til torgs sine synspunkter på utviklingen innen motehusene i Paris, forteller om sine møter med kong Olav, presidenten av Colombia, prins Philip, Knut Haavik og andre celebriteter. Fru Wiig avslører blant annet at hun ber til Gud hver aften om at Jugoslavia atter må bli et monarki.

Esther-Marie Wiig har også intervjuet tre franske presidentfruer og har skrevet en bok om sine mange sykehusopphold. "At det også skulle hende meg", heter den, og det fremgår av boken at det ikke er mange steder fruen ikke er operert.

Noe over seksti
Fru Wiig debuterte som journalist for 22 år siden i en alder av 66. Et relativt enkelt regnestykke skulle derved avsløre fruens alder for oss - dette til tross erklærer Esther-Marie Wiig hardnakket at hun kun er "noget over 60".

Forøvrig har Esther-Marie Wiig to pianoer og ett flygel.

NRK Fakta
Esther-Marie Wiig, 73 52 19 19
Programskaper: Egil Teige, 23 04 96 75, 90 65 88 47
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56

Bilder
1.Egil Teige har laget portrettserien ”På skråplanet”. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2.Egil Teige, Esther-Marie Wiig og Flettfrid. (Foto: NRK-foto)
3.Esther-Marie Wiig og Flettfrid. (Foto: NRK-foto)