Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 31. mars 1999 kl 22.30 Påskegrøss: Inkognito

Påskegrøss: Inkognito (t)

NRK2 onsdag 31. mars kl 22.30
Påskegrøss: Inkognito (2:4)

Kirkegården på havets bunn

Landsbyen Sweethope forsvant i havet for fem år siden. Mirakuløst nok berget alle livet. Etter ulykken har mange fått viktige stillinger med betydelig makt og innflytelse. Blant dem som har gjort lynkarriere er politiavdelingssjef Philip Gates (Leslie Grantham). Er de tidligere Sweethope-innbyggerne i ferd med å ta makten i landet?

Fotografen Steve Blake (Douglas Hodge) er overbevist om at han har snublet over en storstilt dekkoperasjon med forgreninger langt inn i regjeringskontorene. Han ble i første episode i denne britiske science fiction- serien vitne til at direktøren for Britisk Nuclear Power omkom i en bilulykke, for så å vise seg lys levende for ham neste dag.
Steve oppdager at det nylig har vært flere tilfeller der antatt avdøde personer har stått opp fra de døde. Og i alle tilfellene har det dreid seg om samfunnstopper. Det andre fellestrekket er at alle sakene er blitt etterforsket av politiavdelingssjef Philip Gates. Kan det være en forbindelse mellom disse sakene og Sweethope- katastrofen?

Sporene fører til Sweethope
Steve drar til Norfolk-kysten der ulykken skjedde. Han dykker ned til den sunkne byen og finner kirken full av skjeletter. Er dette levninger etter innbyggerne i Sweethope? Han fjerner en giftering fra en finger, og stiger til overflaten akkurat i det en kraftig undervannseksplosjon ødelegger Sweethope for godt.
To ringer
Steve har alliert seg med Melissa (Lia Williams), Philip Gates\' ekskone. Hun klarer å oppspore Elisabeth Madigan (Jean Anderson), eieren av gifteringen som Steve fant på fingeren til et skjelett i undervannsruinene av kirken i Sweethope. Elisabeth bor på et sykehjem og har tilsynelatende Alzheimers sykdom. Men Melissa tror hun forsøker å fortelle dem noe viktig.
NRK2 onsdag kl 22.30

Britisk thriller i fire deler
Originaltittel: The Uninvited
Regi: Norman Stone
Manus: Peter Bowker
I rollene: Douglas Hodge, Leslie Grantham, Lia Williams, Sylvestra le Touzel
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41