Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. april 2006 kl 23.15 Blackpool

Bryllup med smil og tårer

Ripley (David Morrissey) i datteren Shyannes (Georgia Taylor) bryllup (Foto: BBC)
Ripley (David Morrissey) i datteren Shyannes (Georgia Taylor) bryllup (Foto: BBC)
Den dagen Ripleys datter Shyanne skal gifte seg, forteller han sin kone at han vet om hennes utroskap. Til alt overmål dukker hennes elsker, Carlisle, opp for å arrestere Ripley for mordet.

Ripley konfronterer Carlisle med affæren han har hatt med mistenktes kone. Dessuten er han slett ikke klar for å bli dømt for et mord han ikke har begått.

I denne siste episoden av "Blackpool" får vi se at Ripley stiller seg last og brast bak sin familie, mens han holder fast på drømmen om å bli en av de store gutta. Sønnen Danny viser seg å være homofil, og skyldig i mordet som tross alt var i selvforsvar.

Musikken i denne er "White Wedding" med Billy Idol, "There Goes My Everything" med Engelbert Humperdinck, "Don’t Leave Me This Way" med The Communards og "There’s Always Something There to Remind Me" med Sandie Shaw.

Om serien
BBC-serien "Blackpool" i seks episoder er "tre ting på én gang" – både drama, thriller og musikal, alt med en god porsjon humor. "Blackpool" inneholder mye nostalgisk ørenslyst, og skuespillerne mimer til kjente poplåter.

Handlingen tar utgangspunkt i et mord som blir begått på senteret som forretningsmannen Ripley Holden nettopp har åpnet. Ripley bestemmer seg for å samarbeide med politiet, nærmere bestemt DI Peter Carlisle som misliker Ripley.

Ripley Holden er gift med Natalie, og de har to barn, tenåringssønnen Danny og datteren Shyanne på 20 år.

Ripley Holden spilles av David Morrissey, som norske tv-seere kunne stifte bekjentskap med i krimserien "Farlig spill" som gikk på NRK1 i april i fjor (reprise på NRK2 i april i år). Morrissey har dessuten den mannlige hovedrollen i "Basic Instinct II" som er premiereklar om kort tid.

Britisk dramaserie, produsert av BBC
Originaltittel: "Blackpool"
Med David Morrissey (Ripley Holden), Sarah Parish (Natalie Holden), Georgia Taylor (Shyanne Holden), Thomas Morrison (Danny Holden), David Tennant (DI Carlisle) og Steve Pemberton (Adrian Marr)
Regi: Julie Anne Robinson
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78