Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 29. mai 2009 kl 22.05 Kjærlighetens sommer

Fellesskapet

Kjærlighetens sommer: Hippiene sang om en ny samfunnsorden. (Foto: Cmajor Entertainment)
Kjærlighetens sommer: Hippiene sang om en ny samfunnsorden. (Foto: Cmajor Entertainment)
En typisk amerikansk familie på slutten av 60-tallet var konservativ, bosatt i en forstad og fanget av konsumtekningen. Hippie-bevegelsen ville skape et samfunn og fellesskap tuftet på andre verdier.

Hippiene representerte en motkultur til den rådende ånden i USA og den vestlige verden. Etablerte institusjoner som kjernefamilien ble utfordret til fordel for fellesskaplige ordninger for samliv og barneoppdragelse. Også synet på fordeling av goder i samfunnet ble utfordret av hippiene.

Andre episode i serien om kjærlighetens sommer 1967 tar for seg hippie-bevegelsens sosiale- og samfunnsmessige prosjekt.

Programmet er sendt tidligere

Om serien
I 1967 strømmet tusenvis av amerikanske ungdommer til bydelen Haight-Ashbury i San Francisco. Året regnes som den amerikanske hippie-bevegelsens høydepunkt. Dokumentaren "Kjærlighetens sommer" viser hvordan bevegelsen utfordret synet på sex, kjærlighet, fellesskap, musikk, fest, droger og spiritualitet.

1967 startet med Human Be-In i Golden Gate Park, et arrangement med blant andre Timothy Leary, Allan Ginsberg, The Grateful Dead og Jefferson Airplane. Da sommeren kom til San Francisco samlet hippiene seg på The Monterey Festival. Og i oktober samme år kulminerte hippie-året i eventet The Death of Hippie.

Åtte og en halv måned med "flower power", fri kjærlighet og musikalsk nyvinning. Gjennom fire episoder av "Kjærlighetens sommer" får vi vite hva som skjedde i disse hektiske månedene.

Tyske dokumentarserie i fire deler (2007)
Originaltittel: Summer of Love
Kveldens episode: Communities
Produksjon: Cmajor Entertainment
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 96 23 / 930 96 112
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no