Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. august 2011 kl 22.10 Lyngbø og Hærlands Big Bang

Evolusjonen

Lyngbø og Hærlands Big Bang (6): Dagfinn Lyngbø og Anne-Kat. Hærland studerer menneskets utvikling. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Lyngbø og Hærlands Big Bang (6): Dagfinn Lyngbø og Anne-Kat. Hærland studerer menneskets utvikling. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Dagfinn Lyngbø har hatt stor suksess med forestillingen sin, "Evolusjon". I kveld fillerister han og makker Anne-Kat. Hærland dette store temaet.

Når man snakker om menneskets utvikling, dukker det opp spørsmål som: Hvorfor har vi ennå ikke klart å lage en robot som kan vaske huset? Kommer esperanto noen gang til å slå an som språk? Ingen spørsmål virker for store eller for små, og det eminente panelet i "Lyngbø og Hærlands Big Bang" står parat til å gi svar.

Ukens oppgave
Anne-Kat. og Dagfinn skal i kveld få føle på kroppen hvordan det er å bli gammel. De utsettes for kroppslige utfordringer og oppgaver som i dag bare er "barnematen", men som for de eldre kan være en daglig kamp…

Vi får også møte mannen som har den store planen for oss mennesker dersom det skulle bli atomkrig.

Om programserien
"Lyngbø og Hærlands Big Bang" er et underholdende populærvitenskaplig program. Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø er nysgjerrige på livets store og små spørsmål, og starter jakten på mer kunnskap om alt fra kropp til straff og kjærlighet.

Hvert program kretser rundt et bestemt tema, og programlederne spør og graver for et panel på fem eksperter. Panelet består av historiker Marlen Ferrer, lege Stig W. Johannessen, fysiker Andreas Wahl, sosialantropolog Tian Sørhaug, og biologen Dag Hessen.

Serien er på åtte programmer og temaene deles inn i "Kroppen", "Penger", "Kjærlighet", "Tro", "Oppvekst", "Utvikling", "straff" og "Hjernen".

Programmet er sendt tidligere.

Norsk underholdning 2010
Produsert av: Rubicon TV
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no