Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 8. november 2003 kl 21.40 Niern: Eit hausteventyr

En solfylt vingård i Frankrike

Magali (Béatrice Romand) i midten, er skeptisk når sønnens kjæreste Rosine (Alexia Portal), vil koble henne med filosofilæreren Etienne (Didier Sandre) til venstre
Magali (Béatrice Romand) i midten, er skeptisk når sønnens kjæreste Rosine (Alexia Portal), vil koble henne med filosofilæreren Etienne (Didier Sandre) til venstre
Kveldens Niern handler om kjærlighetslivet blant middelaldrende mennesker i Rhone-dalen. Målet for dalens "Kirsten Giftekniver" er vinbonden Magali, som er enke, og alene på sin vingård etter at de voksne barna har flyttet ut.

Uten at Magali er klar over det, har hennes venninne Isabelle, som driver en bokhandel, satt inn kontaktannonser for henne i avisene. Hennes sønns kjæreste, Rosine, har også tenkt ut en mulig mannlig venn for Magali: Etienne. Han er Rosines tidligere lærer i filosofi – som hun hadde et forhold til. Magali blir presentert for Etienne i Isabelles bryllup.

Til å begynne med misliker Magali Etienne. Uten å vite noe om bakgrunnen blir hun imidlertid med en gang interessert i Gérald , mannen Isabelle har funnet til henne gjennom kontaktannonsen. Men Magali viker tilbake når hun oppdager at Isabelle og Gérard snakker sammen i smug. Nå tror hun at de har et forhold. Når Gérald senere tilbyr henne skyss, oppdager hun sammenhengen og blir sint. Hun hater arrangerte ekteskap.

Men etter hvert blir hun mildere stemt, og filmen går mot en lykkelig slutt…

Filmen er siste del i Eric Rohmers "Fortellinger fra fire årstider". Den ble vist på filmfestivalen i Venezia i 1998, og samme år blant annet på filmfestivalene i Toronto og New York.

Fransk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "Conte d’automne"
Regi: Eric Rohmer
I rollene: Beatrice Romand, Marie Riviere, Alain Libolt, Didier Sandre, Alexia Portal, Stéphane Darmon
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83