Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. november 2005 kl 19.55 Hvilket liv!

Snorking til besvær

Ben (Robert Lindsay) vil gjøre Susans (Zoë Wanamaker) drøm om en spansk matador til virkelighet (Foto: BBC)
Ben (Robert Lindsay) vil gjøre Susans (Zoë Wanamaker) drøm om en spansk matador til virkelighet (Foto: BBC)
Å dele seng har sine sider, både gode og dårlige. Snorking hører definitivt med til de sistnevnte. Susan drømmer søtt om Ben som fyrig, spansk matador, men en høy, ukjent lyd vekker henne. Det er "matadoren" som snorker som et treskeverk.

Susan sover dårlig om natten og er derfor i dårlig humør om dagen. Abi er overbevist om at Ben og Susan tenker på skilsmisse. Men det Susan er mest opptatt av er å få slutt på Bens snorking. Ben blir konfrontert med bevis på at han snorker. Susan har nemlig filmet ham mens han sov, og nå tvinger hun Ben til å se opptaket. Hun kommer også hjem med en oksygenmaske som skal hindre snorkingen. Men snorking er én ting, lyden fra oksygenmasken er en annen, og Susan går og legger seg på sofaen i stuen.

Ben våkner uthvilt og lykkelig neste morgen. Han står opp og lager frokost til hele familien. På tannlegekontoret er han så avslappet og hyggelig at Roger reagerer. Men Ben ønsker råd fra Roger om hvordan han skal få til flere netter alene.

Til slutt finner Ben og Susan ut at de vil dele seng tross alt. Ben gjør en innsats for å gjøre Susans drøm om en spansk matador til virkelighet – uten særlig hell.

Samtidig har Janey startet i klesbransjen. Hun har solgt familiens klær, så både Michael og Abi sitter igjen med en mye mindre garderobe enn de liker.

Om serien
Ben Harper (Robert Lindsay) er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en rappkjeftet og temperamentsfull kone Susan (Zoë Wanamaker) og tenåringene Nick (Kris Marshall), Janey (Daniela Denby-Ashe) og Michael (Gabriel Thomson) står prøvelsene i kø hjemme hos Harpers.

I sesong 5 har Nick flyttet hjemmefra, og Janey har kommet hjem fra universitetet med den lille sønnen Kenzo. Abi (Siobhan Hayes), en slektning av Ben, bor også hjemme hos Harpers. Det samme gjør yngstesønnen Michael. Roger (Kieron Self) er en kollega av Ben på tannlegekontoret. Han har et godt øye til Abi.

Britisk komiserie (2004)
Produsert av BBC
Originaltittel: "My Family", sesong 5
Episodetittel: "While You Weren’t Sleeping"
Med Robert Lindsay, Zoë Wanamaker, Daniela Denby-Ashe, Gabriel Thomson, Siobhan Hayes, Kieron Self
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78