Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. mai 2005 kl 19.55 Pakket og klart

Sverige, Singapore og Spania

Henrik Olsson blant Singapores skyskrapere (Foto: Christer Sköldh/SVT)
Henrik Olsson blant Singapores skyskrapere (Foto: Christer Sköldh/SVT)
Tinna Edlund utforsker mindre kjente delene av Spania, Simon Romanus står på ski på Dundret i Sverige og Henrik Olsson mellomlander i Singapore.

- Det flotteste er at det føles som en uutforsket del av Spania. Nesten ingen turister eller hotellkompleks.

Det var med et stort smil Tinna Edlund kom hjem fra sin reise i Costa de la Luz i Andalusia. Prikkete kjoler, dansende hester, tørket skinke og vin møtte henne under den store festen Romario del Rocio. Via den religiøse festen blir vi med til en del av Spania som vi kanskje ikke kjenner til fra før.

På ski i Sverige
Simon Romanus, kjent fra det svenske magasinet "Lille Aktuelt", er gjestereporter i programmet i kveld. Han drar med nattog fra Stockholm, og reiser 130 mil nordover for å komme til Gällivare og Dundret, der han skal teste skiløypene.

Skianlegget Dundret pleier å være først i Sverige med å åpne skiløypene for sesongen. Men det fins mye mer i området, blant annet reinsdyr, hundekjøring og jernmalmsutvinning i Malmberget.

Singapore
- Jeg slapp i hvert fall å spise småkryp! Det var Henrik Olssons første kommentar da han kom hjem etter å fått stilt sin diagnose hos dr. Li i Singapore. Dr. Li har kontortid på en restaurant, hvor kundene får et spesialkomponert måltid for å bote på ymse plager, og Henrik prøver også dette.

På den lille øya som utgjør Singapore, har nærmere fire millioner mennesker trengt seg sammen, og skyskraperne står tett i tett. Byen er kjent for sine rene gater samt de enorme shoppingmulighetene. Henrik rekker imidlertid å se mer enn som så…

Om serien
I åtte programmer blir vi med forskjellige svenske guider rundt i verden. Reisemålene varierer fra iskald vinter i nord til tropisk sommer i sør. Guidene legger også vekt på å oppsøke lite kjente steder, og gir tips om severdigheter og aktiviteter på stedene de oppsøker.

Svensk dokumentar (2003)
Originaltittel: "Packat & klart"
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78