Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. november 2004 kl 20.35 Whoopi

Uten kreditt

Noen har misbrukt Mavis’ personnummer og kontoen hennes blir sperret. "Identitetskrisen" gjør Mavis både paranoid og pengelens.

Mavis’ bank- og kredittkort er redusert til et stykke plast straks finansinstitusjonene registrerer at identiteten hennes er misbrukt. Det er kinkig for en som eier og driver et hotell midt på Manhattan. Alle hennes likvide midler er utilgjengelige og Mavis både banner og sverger.

Anklager pokerlaget
Mavis føler seg mer og mer paranoid. Hun utpeker Rita og jentene på pokerlaget som de skyldige.

Rita er klar over at Mavis verken kan betale ut lønn eller strø om seg med penger slik hun pleier. Derfor instruerer hun sine medspillere til å la Mavis vinne når pokerlaget kommer sammen igjen.

Om serien
Det lille La Mont Hotel på Manhattan i New York drives av den frittalende eksdivaen og sangerinnen Mavis Rae. Hun startet hotellet med pengene hun tjente på sin hittil første og eneste hit. Hun styrer etter eget smak og behag, men får hjelp av sin altmuligmann Nasim (Omid Djalili). Han er iraner, men livredd for å bli tatt for å være araber. Dessverre skjer det ganske ofte.

I kretsen rundt Mavis er også hennes bror Courtney (Wren T. Brown), en forretningsadvokat som nå er arbeidsløs etter at firmaet han jobbet i fikk finansielle problemer. Han er nyforelsket i Rita (Elizabeth Regen). Rita er hvit, men oppfører seg som en "sister", noe Mavis ustanselig gjør narr av. Mavis forstår ikke hvordan den korrekte og konservative broren kan ha en såpass liberal og frisinnet kjæreste.

Whoopi Goldberg er både hovedrolleinnehaver og produsent for "Whoopi". Da serien hadde premiere på NBC i fjor høst, fikk den de høyeste seertallene for en seriepremiere siden "Mad About You" i 1998.

Amerikansk komedieserie fra Carsey-Werner-Mandabach Distribution, LLC (2003)
Originaltittel: Whoopi (sesong 1)
Kveldens episode: Identity Crisis
Med: Whoopi Goldberg, Wren T. Brown, Elizabeth Regen, Omid Djalili
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Les mer