Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. desember 2009 kl 21.30 Shakespeares skjulte koder

Skattejakt på Nova Scotia

Petter Amundsen følger sporene han har funnet i koder i Shakespeares litteratur og drar på skattejakt på Nova Scotia. (foto: Videomaker/NRK)
Petter Amundsen følger sporene han har funnet i koder i Shakespeares litteratur og drar på skattejakt på Nova Scotia. (foto: Videomaker/NRK)
Kodene Petter Amundsen har funnet, antyder at Shakespeare var en betalt frontfigur for frimurerlosjen, men Petter mener at han har funnet svaret på flere hemmeligheter.

Petter Amundsen har ved en tilfeldighet funnet koder i William Shakespeares litteratur som gjør at det er grunn til å tvile på at det faktisk var han som skrev de verkene han er kjent for. Kodene avslører også et skattekart som viser til en konstellasjon av fem stjernetegn, og på himmelen avtegnes frimurernes emblemer "Passeren" og "Vinkelhaken".

Kartet fører Amundsen til ei øy i Nova Scotia utenfor Canada hvor han gjør oppsiktsvekkende funn, og endelig får bekreftelse på noen av sine teorier.

Om serien
Petter Amundsen hevder å ha funnet til nå ukjente koder i William Shakespeares skuespill. Kodene forteller at Shakespeare ikke er den egentlige forfatteren, men derimot en betalt frontfigur i et frimurerisk prosjekt.

Denne norskproduserte dokumentarserien i fire deler viser hvordan organisten Petter Amundsen fra Oslo avdekker et skattekart av koder i Shakespeares litteratur. Funnene leder inn i en historie som omfatter tempelridderne og den forsvunne tempelridderskatten. Dan Brown berører dette i Da Vinci-koden, men Amundsens historie overgår fiksjonen. Den er basert på fakta som alle kan etterprøves.

Dersom Petter Amundsen oppnår anerkjennelse for sine teorier, vil litteraturhistorien måtte skrives om. Han vil for alltid bli stående som mannen som løste Shakespeares store gåte. Skulle han mislykkes, vil han bli sittende igjen som en fantast i rekken av naive konspirasjonsteoretikere.

Norsk dokumentarserie i fire deler
Produsert av AS Videomaker
Produsent: Kjell Eriksen
Regi: Jørgen Friberg
Originaltittel: Sweet swan of Avon
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf: 911 64 716
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no