Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 19. juni 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 19. juni kl 20.00
Svenske hjarte (8:20)

Trøbbel hos de nygifte

Stemningen hos nygifte Tomas og Marianne er ikke helt på topp, særlig ikke hos Tomas. Marianne har avansert i jobben, noe som innebærer mye reising og konferanser i utlandet og det setter han ikke pris på.

Marianne er storfornøyd med sin nye tilværelse, og kan nesten ikke vente med å komme i gang med den nye jobben. Tomas er skeptisk, og tenker spesielt på hva de skal gjøre med ungene når Marianne må reise bort over lengre tid. Det setter griller i hodet på Marianne som mistenker Tomas for å bare ha giftet seg med henne for å få en barnepike.

Elisabeth og Kristina har funnet tilbake til sitt gamle vennskap nå når de begge er dumpet av Henrik. Kristina har funnet seg til rette i huset uten en mann, og bruker all tid på seg selv. Elisabeth derimot mistrives alene, og begynner å tenke på å gjøre alvor av å selge huset.

Hos Börje og Hellen er alt bare vel. Eller kanskje ikke? Börje avslører overfor Elisabeth at han er redd for å bli satt til side av Hellen nå som hun er blitt student og treffer mange andre menn...

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også nyinnflyttede Harald (Jarl Borssén) og Louise (Gunilla Åkesson), og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør og hennes kjæreste Tomas (Lars-Christer Karlsson).

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.