Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. februar 2011 kl 21.40 Brødre

Mano må søke tilflukt


Politiet banker på døra til Lillebror. De leter etter Mano, som så vidt rekker å hive seg ut baderomsvinduet og gjemme seg i buskene til huseieren.

Lillebror blir glad og overrasket når han oppdager at den ene politimannen snakker kurdisk. Etter at de har gjennomsøkt leiligheten og stusset litt over funnet av kvitteringene på to mobiltelefoner, drar politimennene. Den kurdiske legger igjen visittkortet sitt og ber Lillebror ta kontakt.

Mano skjønner at han ikke kan fortsette å bo på hybelen, og han får bo på sofaen i leiligheten til Bjørner. Mens Lillebror kommer mer og mer i kontakt med Marianne på biblioteket, og drar på diktkvelder der, vikler Mano seg inn i mer alvorlig kriminalitet på grunn av vennskapet med – og avhengigheten til - Bjørnar.

Om serien
Mano og Lillebror kommer til Norge ved hjelp av menneskesmuglere. De drømmer om et nytt liv og en god framtid i fredelige Norge. Men drømmer blir sjelden til virkelighet, noe de to papirløse flyktningene brutalt får erfare i møtet med skyggesiden av det norske samfunnet.


Produsert av NRK Drama 2010 (4 episoder)
Regi: Janic Heen
Med Kamal Mustaffai (Mano), Rebaz Rashid Jamal (Lillebror (Sharan), Joachim Rafaelsen (Bjørnar)
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf: 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900