Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. august 2003 kl 20.55 Fra London til Skaugum

Kronprinsparet om studietid og familie

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har kommet hjem fra London, og er klare til å ta fatt på sine oppgaver som Norges kronprinspar. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har kommet hjem fra London, og er klare til å ta fatt på sine oppgaver som Norges kronprinspar. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har flyttet hjem igjen etter et år i London. Jostein Pedersen tilbrakte en dag med dem før de reiste hjem, og Anne Grosvold har møtt kronprinsparet på Skaugum.

I London forteller kronprinsparet om sitt liv som studenter, en tilværelse som var annerledes enn de andre studentenes, fordi de var en familie. Begge har tatt fag innen utviklingsstudier, og sammen med Jostein Pedersen blir vi med på deres respektive studieplasser.

Tid til fordypning
Kronprins Haakon har studert ved London School of Economics and Political Science (LSE). Han er nå Master of Science Development Studies. Det er et tverrfaglig studium som omfatter både sosialøkonomi, sosialantropologi, statsvitenskap, sosiologi og internasjonal politikk. – Det har vært en luksus for meg å sette av nok tid til fordypning, sier kronprins Haakon.

Kronprinsesse Mette-Marit har gått SOAS, som sorterer under University of London. SOAS står for School of Oriental and African Studies. Her har hun tatt kurs vedrørende utviklingsteori, flyktningspørsmål og HIV/aidsproblematikk. – Mine kurs har vært nyttige i forhold til det vi jobber med, sier kronprinsesse Mette-Marit, som for øvrig i år er beskytter for TV-aksjonen som i år går til Redd Barna.

I London blir vi med kronprinsparet til forelesningssalene, i parken hvor de pleide å ta med Marius etter endt studiedag og på kafé. Kronprinsparet forteller også hvordan hverdagen i London har artet seg, hvem som lager mat og hva de har brukt fritiden sin til.

På Skaugum
Nå har kronprinsparet kommet hjem for å ta fatt på sine offisielle plikter. Anne Grosvold har møtt dem på Skaugum, som skal bli kronprinsparets nye hjem. Her snakker de om sine tanker om fremtiden og den kommende familieforøkelsen.

Egenprodusert dokumentar
Programledere: Jostein Pedersen og Anne Grosvold
Prosjektleder: Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83