Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. juli 2002 kl 22.00 Cityfolk: Nürnberg

Ernst, Inci og Ute

Ernst – prest med mange damer. (Foto: Bayerischer Rundfunk)
Ernst – prest med mange damer. (Foto: Bayerischer Rundfunk)
Presten som går inn for fri sex, den glade enken, en lege som lever i storfamilie og driver praksis i samme hus – dette er ingrediensene i kveldens Cityfolk. Byen er Nürnberg.

Ernst har brutt med presteyrket og kirken fordi hans livsstil kom i konflikt med normene. Prestekallet har han likevel ikke gitt opp. Han fortsetter å utøve sin prestegjerning privat. Han fortsetter også å provosere kirken, som ihuga polygamist og tilhenger av fri sex. Ernst er far til tre barn, alle med forskjellig mor.

Inci på hjemmeplan
Inci er lege og har nylig født sitt første barn. Hun bor i en flergenerasjonsbolig sammen med sin tyrkiske familie, og hun har sin legepraksis i samme hus. Inci var på jobben igjen bare et par uker etter fødselen. Det lot seg gjøre takket være oppbakkingen hun hele tiden får fra foreldrene og mannen.

Utes nye liv
Kinder, Kirche, Küche. Det tyske munnhellet passer godt som beskrivelse av innholdet i Utes liv – fram til nå. Da mannen døde, tok hun livet i egne hender og nektet å være den sørgende enken som satt igjen med tre sønner. Ute gleder seg til hver dag. Deltidsjobben som turistguide i Nürnberg er interessant.

Om serien
Cityfolk har sitt utgangspunkt i et nederlandsk suksesskonsept som heter Urbania. Det produseres av en flerkulturell programavdeling i den nederlandske allmennkringkasteren NPS, som tidligere år har scoret høyt med dette konseptet. NPS er tildelt Prix Europa 2001 for beste flerkulturelle program.

NRK Østlandssendingen er med sin Migrapolis-redaksjon medlem i sammenslutningen av flerkulturelle redaksjoner i den europeiske kringkastingsunionen EBU. Her har NRK de tre siste årene vært medprodusent i Cityfolk, som nå er på lufta i sin femte sesong. I fjor bidro Norge med et portrettprogram fra Drammen.

I denne runden av Cityfolk gjenstår besøk hos folk i byene Rotterdam, Nürnberg og Oslo.

Utvekslingsprogram
Kontaktperson i Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, tlf. 22 80 82 50
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57