Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 10. juli 2012 kl 20.45 House

Sykkelstjernens fall

Doktor House (Hugh Laurie, t.h.) får inn en pasient som er sykkelstjerne og innrømmer bloddoping. (Foto: Universal/NBC)
Doktor House (Hugh Laurie, t.h.) får inn en pasient som er sykkelstjerne og innrømmer bloddoping. (Foto: Universal/NBC)
En profesjonell sykkelstjerne er ute i felten med teamet da han kollapser. Etterpå vedgår han at han var dopet. Men doktor House mistenker at det er en annen forklaring på sammenbruddet.

Jeff Hasterts er en berømt sykkelstjerne. At han får pusteproblemer mens han utfører det han kan aller best, er uventet. På sykehuset videreformidler doktor Cuddy de elementære detaljene om Hasterts' tilstand til doktor House.

Først avviser House å behandle pasienten, med begrunnelsen at han ikke har interesse av folk som misbruker steroider. Men vendepunktet er rett rundt hjørnet – Hasterts innrømmer at han bruker medisiner for å prestere bedre. Og House fatter interesse for en idrettsmann som antakelig snakker sant.

Sprøyter og dop
Sammen med House gjennomgår Hasterts de mange måtene han har brukt medisiner på. Bloddoping er også inne i bildet. Hasterts testes for eventuelle bivirkninger, men legene finner ikke tegn verken til blodlevring eller ødem.

Så foreslår nevrologen Foreman at Hasterts kan ha fått luft inn i blodårene. Hvordan? Fordi han og hans hjelpere antakelig ikke er proffer på å sette sprøyter.

Og ganske riktig, en scanning av lungene avslører at Hasterts har en luftboble i en av lungene. Men er dette forklaringen på pasientens tilstand – hvorfor går blodprosenten hans ned og hvorfor produserer han ikke nok nytt blod?

Doktor House undrer…

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I den nye serien "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie 2004
Produsert av NBC Universal
Sesong 2
Originaltittel på kveldens episode: Spin
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.noLENKER
  • Les mer