Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. desember 2003 kl 18.00 Jul i Skomakergata

Gjensyn med Skomakergata

Skomaker Andersen ( Henki Kolstad) og Tøfflus koser seg inne på skomakerverkstedet. 
 (Foto: Jan Nordby)
Skomaker Andersen ( Henki Kolstad) og Tøfflus koser seg inne på skomakerverkstedet. (Foto: Jan Nordby)
Til glede for mange blir det nå gjensyn med den klassiske advent-serien "Jul i Skomakergata". Hver dag fram til julaften slår vi følge med Jens Petrus Andersen og resten av gjengen i Skomakergata, der snøen faller hvit og lett hver dag.

Desember er en travel måned for skomaker Andersen, men han tar seg alltid tid til en prat med folk som stikker innom det hyggelige skomakerverksted hans. Det lille verkstedet er et møtested for store og små innbyggere i Skomakergata. Her kan de stikke innom for å hente sko eller få en håndsrekning. Skomakeren har alltid en kaffeskvett klar.

Appelsin og kruspersille
Skomaker Andersen har sin egen spesielle nedtelling til jul. For hver dag som går leverer han ut et par sko fra sitt skomakervindu. Skoene erstattes med et fint, rødt julehjerte.

Tøfflus har sitt tilholdssted i skuffen, og han har stor sans for kruspersille. Hver kveld viser han oss en liten tysk dukkefilm om Jon Blund som reiser rundt i verden og besøker barn.

De gode vennene
Med og skaper julestemning er også "Skomakergatas Disharmoniske Blæsekvintett" med skomaker Andersen på tuba. Bakemester Snipp er god på fløyte. Politimester Klinke spiller trompet, mens blomsterhandler Rosengren er en mester på klarinett.

Med i serien er også fru Fransen i kolonialen, torgkona fru Enebær, fru Hirse, lastebileier Juel Hjul og selger Ø. Kvist. Barna i Skomakergata er fra Jorun Kirkenærs ballettskole.

Om serien
Bjørn Rønningen er forfatteren bak den populære serien, mens Kåre Grøttum har arrangert musikken. Opplegg og regi er ved Per Christensen og Grete Høien.

I rollen som skomaker Andersen møter vi Henki Kolstad og stemmen til Tøfflus tilhører Åsmund Huser.

Jul i Skomakergata er tidligere vist i 1979, 1981, 1984, 1988, 1993 og 1998.

Egenprodusert serie for barn i 1979
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53