Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. november 2007 kl 22.35 Fakta på lørdag: Do-inspektøren

Dasser med klasse

Hun er en obligatorisk del av doenes vaskeballett. (Foto: BBC Worldwide)
Hun er en obligatorisk del av doenes vaskeballett. (Foto: BBC Worldwide)
Lørdagskvelden på NRK1 byr på en morsom og innsiktsfull dokumentar om jakten på den beste doen i Storbritannia.

Drøyt et tusentall doer blir hvert år påmeldt i konkurransen om å "trone" som Storbritannias beste do. Konkurransen blir ledet av The British Toilet Association (Det britiske doforbundet). I programmet henger BBC i snora så godt de kan for å opplyse oss om doforbundet og dets formann Richard Chisnell.

Klapp med lokket
Konkurransen er en del av Det britiske doforbundets kampanje for flere og bedre offentlige doer i Storbritannia. Problemet er at halvparten av de offentlige doene på de britiske øyene har klappet igjen lokket for godt de siste ti årene.

Det gylne dolokk
Men nå har forbundsleder Richard Chisnell fått fart på sakene, bl.a. med opprettelsen av den høythengende utmerkelsen Det gylne dolokk. Hvert år tråler Chisnells ti do-inspektører det britiske øyriket. Doene som er påmeldt i konkurransen, befinner seg over alt, fra supermarkeder til krematorier.

Hertuginne, urinal-gris m.m.
De kommer over elegante doer som gir dem hakeslepp. Og de kommer over doer som er redselsfulle. Det verste de vet, er folk som har sex på do.

Vi møter også Roger, en profesjonell dovakt som jakter på en serie-tilgriser av offentlige urinaler. Og vi skal på besøk til hertuginnen av Northumber som kan by på en rekke skinnende flottende doer plassert i en fantastiske hage med rennende vann over alt.

Britisk dokumentar (2007)
Originaltittel: For the Love of Loos
Produsert av: BBC Worldwide
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no