NRK1 onsdag 26. mai 1999 kl 22.00 Barmeny
Barmeny (ttv)
![]() |
NRK1 onsdag 26. mai kl 22.00
Barmeny (3:4)
En norsk kokk med wok
Lars Barmen befinner seg stadig i smeltedigelen Singapore. I kveld går han i fjernsynskokken Floyds fotspor, og lager mat både på stranda og på markedsplassen.
Vi blir med Lars på et stort muslimsk marked i Singapore. Her plukker han ut råvarer, som han etterpå lager de lekreste retter av.
På stranda er det fredeligere, og Lars finner fram woken og setter i gang.
Kokosmelk
2 hele kokosnøtter
vann
Del kokosnøttene og hell ut saften. Skrap ut alt kjøttet og riv det på rivjern eller rasp. Fyll på vann til det dekker kokosen og arbeid det sammen. Klem og sil melken ut av massen. Fyll på nytt vann og gjenta prosessen to ganger med samme kokosmasse. Oppbevares kaldt.
Fiskehode karri
2 store fiskehoder
50 g mandler
4 sjalottløk
2 ss tomatpuré
3 ss fiskekarri pulver
4 dl kyllingkraft
3 kanelstenger
4 stjerneanis
1 ts hel nellik
1 ss hel kardemomme evt. 10 karriblad
en halv aubergine
3 okra
1 lime
en halv tomat
Del fiskehodene på langs, ta ut gjeller og skyll dem godt. Brun dem i litt olje i wok eller stekepanne. Ta dem ut og sett til side. Hakk mandler og sjalottløk grovt og fres i pannen sammen med tomatpuré. Fres i fem minutter på svak varme. Tilsett kyllingkraft, kanelstenger, stjerneanis, nellik, kardemomme og evt. karryblad i fem minutter. Kutt aubergine og okra i grove biter og tilsett karryen sammen med fiskehoder. Smak til med limesaft og litt salt. Trekk karryen i ca. fem minutter. Grovhakk tomat og tilsett rett før servering.
Kylling karri
1 kylling
2 ss olje
2 lime
3 sjalottløk
4 hvitløk
2 ss gurkemeie
3 chili
1 ss galangal
1 ss ingefær
en halv l kokosmelk
3 sitrongress
Del kyllingen i åtte biter og mariner med limesaft i to timer. Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk, gurkemeie, chili, galangal og ingefær. Fres i olje. Tilsett marinert kylling og brun godt. Tilsett kokosmelk og kok opp. Knus sitrongress med baksiden av en kniv og tilsett karryen og kok videre i ca. 25 minutter. Kan varmes opp dagen etter.
NRK1 onsdag kl 22.00
Bilde (via scanpix/internett)
Lars Barmen gjør kla woken på stranda i Singapore, godt hjulpet av NRK-produsenten Svein Bæren til venstre. (Foto: Leif Hatland)
Bilde (via scanpix/internett)
Lars Barmen lager mat for skuelystne i Singapore. (Foto: Leif Hatland)
Egenprodusert matprogram
Ved Svein Bæren
Kokk/programleder Lars Barmen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83
Barmeny (3:4)
En norsk kokk med wok
Lars Barmen befinner seg stadig i smeltedigelen Singapore. I kveld går han i fjernsynskokken Floyds fotspor, og lager mat både på stranda og på markedsplassen.
Vi blir med Lars på et stort muslimsk marked i Singapore. Her plukker han ut råvarer, som han etterpå lager de lekreste retter av.
På stranda er det fredeligere, og Lars finner fram woken og setter i gang.
Kokosmelk
2 hele kokosnøtter
vann
Del kokosnøttene og hell ut saften. Skrap ut alt kjøttet og riv det på rivjern eller rasp. Fyll på vann til det dekker kokosen og arbeid det sammen. Klem og sil melken ut av massen. Fyll på nytt vann og gjenta prosessen to ganger med samme kokosmasse. Oppbevares kaldt.
Fiskehode karri
2 store fiskehoder
50 g mandler
4 sjalottløk
2 ss tomatpuré
3 ss fiskekarri pulver
4 dl kyllingkraft
3 kanelstenger
4 stjerneanis
1 ts hel nellik
1 ss hel kardemomme evt. 10 karriblad
en halv aubergine
3 okra
1 lime
en halv tomat
Del fiskehodene på langs, ta ut gjeller og skyll dem godt. Brun dem i litt olje i wok eller stekepanne. Ta dem ut og sett til side. Hakk mandler og sjalottløk grovt og fres i pannen sammen med tomatpuré. Fres i fem minutter på svak varme. Tilsett kyllingkraft, kanelstenger, stjerneanis, nellik, kardemomme og evt. karryblad i fem minutter. Kutt aubergine og okra i grove biter og tilsett karryen sammen med fiskehoder. Smak til med limesaft og litt salt. Trekk karryen i ca. fem minutter. Grovhakk tomat og tilsett rett før servering.
Kylling karri
1 kylling
2 ss olje
2 lime
3 sjalottløk
4 hvitløk
2 ss gurkemeie
3 chili
1 ss galangal
1 ss ingefær
en halv l kokosmelk
3 sitrongress
Del kyllingen i åtte biter og mariner med limesaft i to timer. Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk, gurkemeie, chili, galangal og ingefær. Fres i olje. Tilsett marinert kylling og brun godt. Tilsett kokosmelk og kok opp. Knus sitrongress med baksiden av en kniv og tilsett karryen og kok videre i ca. 25 minutter. Kan varmes opp dagen etter.
NRK1 onsdag kl 22.00
Bilde (via scanpix/internett)
Lars Barmen gjør kla woken på stranda i Singapore, godt hjulpet av NRK-produsenten Svein Bæren til venstre. (Foto: Leif Hatland)
Bilde (via scanpix/internett)
Lars Barmen lager mat for skuelystne i Singapore. (Foto: Leif Hatland)
Egenprodusert matprogram
Ved Svein Bæren
Kokk/programleder Lars Barmen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83