Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. april 2012 kl 19.45 Dronningens palasser

Britiske slottshemmeligheter


Fiona Bruce viser oss rundt i tre slott som har vært knyttet til britenes historie i flere hundre år. BBC-serien avslører også historiene bak det som befinner seg på innsiden.

De tre slottene er dronning Elisabeths tre offisielle residenser: Buckhingham Palace, som er det mest kjente, Windsor Castle som er det eldste, og Palace of Holyroodhouse som er den mest romantiske bygningen.

Dekorasjonene, skattene og interiøret viser smaken til de kongelige som har bodd der gjennom århundrer. Gjennom tidene har både arkitekturen, kunsten og bruken av slottene endret seg og sier oss mer om Storbritannia og det britiske folket enn noen andre bygg.

Oppdagelsesreise i Buckingham Palace
I første episode tar Fiona Bruce oss med på en oppdagelsesreise inne i Buckingham Palace. Selv om slottet kanskje er verdens mest kjente slott, er det få som kjenner dets lange historie.

Fiona Bruce avslører hvordan Englands mest spektakulære palass ble bygget i en myrlendt bakevje. Den historiske reisen tar henne fra kloakken av London til de flotte State Rooms, fra tiden da stedet var hjem for elefanter og kameler til avsløringer om hvordan dagens glitrende lysekroner blir rengjort.

Britisk dokumentarserie i tre deler (2011)
Original tittel: The Queens’s Palaces
Produsert av BBC
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland, tlf: 988 20 309
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice , tlf: 815 65 900.