Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. mars 2007 kl 21.35 Johnny English

Rowan Atkinson som superagent

Johnny English (Rowan Atkinson) forhører erkebiskopen av Canterbury (Oliver F. Davis) (Foto: David Appleby, Universal)
Johnny English (Rowan Atkinson) forhører erkebiskopen av Canterbury (Oliver F. Davis) (Foto: David Appleby, Universal)
Vi møter Rowan Atkinson som engelsk Secret Service-agent, Johnny English. Han forårsaker med sine grove bommerter at agent nr. 1 blir drept på oppdrag. I den påfølgende begravelsen, hvor alle de andre agentene er til stede, eksploderer hele bunten. English er den eneste operative.

Dronningens kronjuveler er nettopp nyrestaurert, bekostet av den franske forretningsmannen Souvage, og nå skal juvelene vises i en stor sammenkomst i The Tower med dronningen til stede og med Johnny English ansvarlig for sikkerheten.

Men kronjuvelene blir stjålet, tyvene slipper unna og det blir fullstendig kaos. Johnny English avleder i kjent superstil at han har gjort en brøler. Jakten er i gang, og Johnny allierer seg med sin assistent. Begge har klare mistanker til Souvage (som betyr vill og gal), og planlegger et angrep på hans imperium på toppen av en skyskraper, vegg i vegg med sykehusskraperen.

I kampen blir også Johnny English introdusert for en fransk kvinne som også er superagent, en spenstig og tøff dame.

Om filmen
Rowan Atkinson skapte karakteren Johnny English til en serie reklamefilmer for en engelsk bank. Reklamefilmene ble så populære at man bestemte seg for å lage en spillefilm om den klønete, hemmelige agenten.

Rowan Atkinson ble først kjent gjennom den suksessrike komiserien "Not the Nine O’Clock News" på engelsk fjernsyn. Han spilte hovedrollen i den prisbelønte komiserien "Den Sorte Orm", men Atkinson er klart mest kjent for sin innsats som den ordknappe "Mr. Bean" fra komiserien av samme navn. Han har spilt i flere store filmproduksjoner som "Fire Bryllup og en gravferd" og "Bean – den store katastrofefilmen".

Britisk komedie (2003)
Originaltittel: "Johnny English"
Med Rowan Atkinson (Johnny English), John Malkovich (Souvage), Nathalie Imbruglia (Lorna Campbell) og Ben Miller (Bough)
Regi: Peter Howitt
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no