Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 12. august 1999 kl 19.30 Kona ved sundet

Kona ved sundet (t)

NRK2 torsdag 12. august kl 19.30
Kona ved sundet

Så lenge Vårherre vil

Så lenge Vårherre tillater det, og Willer hjelper til, så lenge vil 85-årige Tonna Billeschou trekke i vadestøvler, sette garn og røyke ål. For hun elsker naturen og spesielt vannet.
Det første hun gjør om morgen er å sjekke vannstanden, vinden og været. Og dersom alt er som det skal være, må hun ut for å prøve fiskelykken.
Willer er 65 år og utviklingshemmet. Han er Tonnas \"pleiesønn\" som hun har hatt boende hos seg siden han var 27 år. Hvordan det ble slik forteller hun om i programmet hvor hun sammen med Willer setter garn og røyker ål.
Døgnet har for få timer for denne aktive kvinnen som sysler med forskjellige ting i sitt drivhus, presser blomster til bordkort og lager flotte dekorasjoner som selges i svigerdatterens forretning.

Willer
Ja, og så er det jo Willer som uten Tonna ville vært henvist til et liv på institusjon. I dag bor han i egen leilighet. De to tilbringer mye tid sammen og hjelper hverandre med hagearbeidet, akkurat som det var da de møtte hverandre. Tonna er utdannet hagebrukskandidat fra Landbohøiskolen og skulle i den forbindelse være med på å lage hageanlegget rundt \"Saksenhøi\", som er et hjem for sinnslidende. Her kom Willer inn i bildet. Tonna ble nærmest reservemor, og det er hun fremdeles.
I det danske dokumentarprogrammet \"Kona ved sundet\" møter vi en flott kvinne på 85 år som har hatt et godt liv med både gleder og sorger. En kvinne som har overvunnet alvorlige sykdommer. I mange folks øyne er Tonna litt av en original, men hun har brukt av sitt overskudd til å hjelpe andre mennesker hele livet.

NRK2 torsdag kl 19.30

Innkjøpt dokumentar fra Danmarks Radio/TV (1997)
Pressekontakt i Fjernsynets info.avd.: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41