Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 5. mai 2009 kl 22.20 Krigens brorskap: Utskiftninger

Ferskinger sendes ut

Sersjant Randleman (Michael Cudlitz) blir såret i et slag utenfor Eindhoven i Holland. (Foto: HBO)
Sersjant Randleman (Michael Cudlitz) blir såret i et slag utenfor Eindhoven i Holland. (Foto: HBO)
Fordi Easy Company mistet så mange av sine menn i slaget ved Carentan, er det nå en stor gruppe nye menn som sendes ut i slagmarken.

Mennene gjør seg klare for et massivt fallskjermhopp over det tysk-okkuperte Holland. I Eindhowen blir elite-enheten mottatt som helter og frigjørere. Men da Easy Company og en gruppe britiske tanks beveger seg inn i en naboby, blir de møtt av en overlegen tysk styrke og må slå retrett etter å ha lidd store tap.

Gjemmer seg i låve
En av de skadede soldatene er sersjant Denver "Bull" Randleman (Michael Cudlitz) som må søke tilflukt i en låve over natten. En hollandsk bonde og hans datter steller den sårede soldaten så godt de kan. Da en enslig tysk soldat forviller seg inn på gården, må Randleman stikke ham ned og drepe ham.

I mellomtiden tror medsoldatene det verste om skjebnen til Randleman, men drar likevel tilbake inn til byen for å lete etter kameraten.

Om serien
"Krigens brorskap" er basert på Steven Ambroses bestselger ved samme navn, og forteller historien om Easy Company, det 506. fallskjermregiment i 101. luftbårne divisjon, U.S. Army. Vi følger soldatene fra de starter den første intense treningen hjemme i USA i 1942, til de erobrer Hitlers Ørnerede i Berchtesgaden.

I løpet av krigen utvikler mennene seg til å bli elitesoldater av første klasse. Fallskjermtroppen Easy Company har det alt annet enn lett. De kjemper, sulter, fryser og risikerer livet for hverandre – hver eneste dag. Tv-seerne får igjennom ti spennende episoder følge soldatenes tapre kamp i noen av historiens viktigste øyeblikk.

Boken og manus til serien er basert på timevis av intervjuer med overlevende fra "Easy company" og soldatenes egne nedtegnelser og dagbøker. Den er produsert av blant andre Steven Spielberg og Tom Hanks.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: "Band of Brothers"
Produksjonsselskap: HBO og Warner Bros.
Produsert av: Tom Hanks og Steven Spielberg
Regi: Tom Hanks, David Frankel, David Leland, Richard Loncraine, m.fl.
I noen av rollene: Jimmy Fallon, Nicholas Aaron, Kirk Acevedo, David Schwimmer, Donnie Wahlberg.
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364