Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. januar 2001 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)

NRK1 lørdag 6. januar kl 21.30
Med hjartet på rette staden

Nick får London-besøk

\"Med hjartet på rette staden\" tar oss med tilbake til England på 60-tallet da mennesker med mørk hudfarge var et sjeldent syn utenfor storbyene. Det vekker derfor betydelig oppsikt når en ung, ukjent svart mann går av bussen i Aidensfield. Tilfeldigvis kommer han til å forville seg inn på privat eiendom, og bonden setter hunden på ham.

Den unge mannen, Errol Jones (Shaun Parkers), viser seg å være en gammel bekjent av Nick fra London. Errol er ikke spesielt meddelsom, og han forteller ikke hvorfor han av alle steder er kommet til Aidensfield - og dessuten helt uten bagasje. Han trenger imidlertid et sted å bo, og Nick anbefaler puben Aidensfield Arms. Men pubverten George har ikke noe rom til Errol.

Errol får i stedet tilbud om tak over hodet hos Frank Beckshaw (Geoffrey Leesley). Han driver med salg av gjødsel og sprøytemidler til bøndene i distriktet. Blant kundene hans er Jed Hunter (Leslie Schofield), mannen som jaget Errol fra gården. Når Jed blir funnet forslått og ranet, faller mistanken øyeblikkelig på Errol.

Imens forbereder folk i Aidensfield seg på cricketkampen der det lokale laget møter Whitby. Greengrass lukter fortjeneste og arrangerer et veddemål. Han har også en finger med i spillet når Errol får tilbud om å spille for hjemmelaget.

Mens Nick prøver å finne ut hva Errol egentlig gjør i Aidensfield, forsøker moren Ruby - på en overraskelsesvisitt fra London - å leke Kirsten Giftekniv.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Og hans lille datter Katie er blitt en livlig unge.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess. Vi er nå kommet til serie 6 av \"Med hjartet på rette staden\".

NRK1 lørdag kl 21.30


Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 6, episode 9)
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Kazia Pelka, Anne Stallybrass, William Simons, Mark Jordan, Juliette Gruber m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Errol Jones (Shaun Parkes) får plass på Aidensfields cricketlag.

2. Ruby Rowan (Diane Langton) har tatt turen fra London for å besøke sønnen Nick (Nick Berry), vesle Katie og Eileen (Anne Stallybrass).