Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. august 2000 kl 22.35 Reklamekongen

Reklamekongen (t)

NRK2 mandag 28. august kl 22.35
Reklamekongen (10:10)

Min beste venns begravelse

Når Jacks klient, helsestudiomagnaten Ken Banville, plutselig dør, vil Kens kone at Jack skal lese nekrologen i begravelsen. Mrs. Banville tror at Ken var en av Jacks beste venner, men sannheten er at Jack så vidt kjente mannen.

Jack tør ikke fortelle kona sannheten, fordi han er redd firmaet vil miste Banville som kunde dersom han sier det som det er. Det viser seg etter hvert at Ken egentlig ikke hadde noen nære venner. Dette setter i gang en tankevirksomhet hos Jack. Tenk om det i hans egen begravelse bare kommer folk som kjente han som businessman, og ikke som venn og privatperson?

Om serien
I denne amerikanske komiserien møter vi Tom Selleck som Jack McLaren, en av reklamebransjens største stjerner, men også en av de mest selvopptatte. Jack lever og ånder for sitt livsmotto: La aldri kunden få inntrykk av at du er et vanlig menneske. Men han får stadig større problemer med å etterleve dette livsmottoet. Et feilskjær fører til at reklamebyrået mister en kjempekontrakt og Jack og hans team mister jobben.

Men Jack McLaren vet råd. Han leier en forfallen lagerbygning og starter sitt eget firma, McLaren & Associates, og hyrer sine tidligere kolleger. Det lojale teamet rundt ham består
av den dyktige og humørsyke kreative leder Carl \"Dobbs\" Dobson, den smiskende tekstforfatteren Bruno Verma, Jacks sexy assistent Beverly Andolini og teamets regnskapsfører Erica Hewitt.

Jacks 18 år gamle datter Alex (Hedy Burress) spiller også en viktig rolle i serien. Hans kone Claire (Joanna Kerns) - som har forlangt skilsmisse - dukker dessuten opp med ujevne mellomrom.

NRK2 mandag kl 23.00

Amerikansk komiserie
Originaltittel: The Closer
Manus: Tad Quill
Regi: Andrew D. Weyman
I rollene: Tom Selleck, Edward Asner, David Krumholtz, Penelope Ann Miller, Suzy Nakamura, Hedy Burress, Joanna Kerns m.fl.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18. (sabine.hammari@nrk.no)