Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. mars 2002 kl 20.25 Hodejegerne

Fire kvinner på hodejakt

Kari Svendsen, Marianne Krogness, Tande-P, Rigmor Galtung og Siv Jensen i
Kari Svendsen, Marianne Krogness, Tande-P, Rigmor Galtung og Siv Jensen i "Hodejegerne" i kveld. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Latteren sitter løst i kveld når flere rappkjeftede og humorstiske kjendiskvinner gjør entré i studio hos Tande-P. To lag bestående av henholdsvis Marianne Krogness og Kari Svendsen samt Siv Jensen og Rigmor Galtung skal ved knep og feller avsløre hvem som har hvilket yrke av de ukjente personene.

Det er i alt seks yrker som er representert i hvert program av ”Hodejegerne”. Programserien er blitt en dundrende suksess for NRK, og Tande-P blir ønsket varmt velkommen tilbake på lørdagskvelden av seere i de tusen hjem. Over 1,2 millioner nordmenn følger ”Hodejegerne” hver lørdag. – Programmet engasjerer nok hele familien, ja, sier en fornøyd Tande-P.

Velkjente NRK-navn
Marianne Krogness er det mange som forbinder med NRK. Hun har hatt mange roller i NRK-programmer, blant annet i Trond Kirkvaags programserie ”Showtalk”. Rigmor Galtung er også et NRK-navn og det morsomme er at hun i serien ”Egentlig” parodierte til stadighet nettopp sin makker i kveld – Siv Jensen.

Kveldens helt
Kveldens helt er Audun Hjortland fra Ulvik i Hardanger. Han reddet med sitt eget liv som innsats et eldre engelsk ektepar som hadde kjørt utfor veien på RV 7 v/Leiro, og havnet på taket i den strie elven. Bilen seilte vel 100 meter under en bro før den stoppet i noen steiner. Først klarte han å få løsnet mannen fra bilbeltet og fikk etter hvert reddet ham ut av bilen. Kona var det imidlertid umulig å få løs. Hjortland ble tatt av den sterke strømmen, men en annen person som hadde kommet til, klarte å få tak i ham.

Hjortland fikk etter hvert festet stropper fra vogntoget til bilen og fikk trukket den på land. Hjortland fikk Carnegie Heltefonds Gullmedalje.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Tande-P
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter, 23 04 96 68/ 90 82 08 29
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56/ 90 15 82 12

Bilder
1.Kari Svendsen, Marianne Krogness, Tande-P, Rigmor Galtung og Siv Jensen i ”Hodejegerne” i kveld. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2.Rigmor Galtung, Tande-P og Siv Jensen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3.Kari Svendsen, Tande-P og Marianne Krogness. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)