Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. juli 2003 kl 19.55 Veterinærene i praksis

Emma får hjelp fra eksen

Emma Milne trenger hjelp. (Foto: BBC)
Emma Milne trenger hjelp. (Foto: BBC)
Emma drar til London for å observere under en alvorlig operasjon på en av sine pasienter. Mens hun er bortreist, må hun få noen til å passe klinikken.

Hunden Pippa er inkontinent, og blæren ligger i en feilstilling. Emma har nå praktisert som dyrlege i fem år, men har likevel ikke utført, eller sett, en slik komplisert operasjon som Pippa trenger. Derfor må hun søke eksperthjelp i London.

Mens Emma er i London, trenger hun hjelp og ber eksmannen Joe om å ta over for henne på klinikken i Cheltenham. Dette gjør Joe med glede. Siden de tok ut separasjon for 15 måneder siden, har de fortsatt å være gode venner. Dessuten får Joe nå en mulighet til å være litt sammen med hundene deres, Pan og Badger.

Dagen etter drar Joe hjem til sin egen klinikk i Carterton. Her venter en katt med stoffskifteproblemer. Joe får sans for katten og leker nå med ideen om å ta den med hjem. Han har akkurat lagt inn et bud på et hus, og syns det ville være koselig å ha et kjæledyr i hjemmet igjen.

Om serien
Dette er tiende gangen vi følger veterinærene i England, og denne serien ble spilt inn i 2001. Det har skjedd en rekke endringer i livene til de 11 dyrlegene siden vi sist så dem. Joe Inglis og Emma Milnes ekteskap har gått i stykker, og de to norske veterinærene, Trude Mostue og Maria Lowe, feirer ettårsdagen til klinikken sin. Som vi får se, går ikke samarbeidet helt knirkefritt.

Det skal sendes 13 episoder.

Innkjøpt dokumentarserie
Originaltittel: Vets in Practice, series 10
Produksjon: BBC
Veterinærer: Trude Mostue, Maria Lowe, Tom Leonard, Keith Leonard, Fiona Green, Mike Sandiford, Emma Milne, Joe Inglis, Hannah Pollard, Sally Kingsley, Steve Leonard.
Produksjonsleder: Miranda Steed
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364