Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 30. desember 2004 kl 22.50 Winter: Sol og skygge, del 2

Morderisk spill

Forsøker morderen å ramme Winter gjennom hans gravide samboer Angela (Ulricha Johnson)? (Foto: Anna Rehnberg, SVT
Forsøker morderen å ramme Winter gjennom hans gravide samboer Angela (Ulricha Johnson)? (Foto: Anna Rehnberg, SVT
Drapsetterforskeren Erik Winter og hans team etterforsker et makabert dobbeltmord. Samtidig mottar Winters samboer mystiske telefoner, og hun kjenner seg overvåket.

I det drepte ekteparets leilighet har politiet funnet både fingeravtrykk og sædrester fra flere ukjente personer, men de har ikke vært i stand til å spore funnene. På ofrenes telefonsvarer ligger beskjeder fra to ektepar som blir avhørt, men heller ikke dette fører til noe avgjørende gjennombrudd i etterforskningen.

Angela, som er høygravid, blir alvorlig skremt av flere telefonoppringninger fra en anonym person. Hun føler også at noen vokter på henne i trappeoppgangen.

Snart spør Winter seg om det er en sammenheng mellom de to sakene, og om det er han selv som er målet for morderens uhyggelige spill. Og så skjer det nok et dobbeltmord…

Kveldens episode er den siste i serien om Winter. I nordisk krim på torsdager er det neste uke duket for en ny serie om Konrad Sejer, "Elskede Poona", etter Karin Fossums bok.

Om serien
"Winter", med den kjekke kriminaletterforskeren Erik Winter som hovedperson, er tidenes mest sette kriminalserie fra Sveriges Television. Den svenske suksessforfatteren Åke Edwardsons tre første bøker om Erik Winter ligger til grunn for serien, som er på seks timelange avsnitt – to per bok.

Erik Winter (Johan Gry) er i slutten av 30-åra og bor i Göteborg. Han er en flott kar i dyre dresser, lytter helst til jazz og lager italiensk mat. Han har ingen alkoholproblemer, heller ikke er han kynisk og desillusjonert som så mange krimhelter. Han er en mann med selvinnsikt og med innlevelse i de mange skjebnene han møter i jobben.

Winters team består av Bertil Ringmar (Krister Henriksson), som er ringreven på laget og en trygg bjelke for Winter. Fredrik Halders (Lennart Jähkel) er en temperamentsfull mann, og nokså frustrert over tilværelsen etter en skilsmisse. Den målrettede Aneta Djanali (Maria Kuhlberg) er Halders rake motpol, samtidig som de to makkerne er mer opptatt av hverandre enn de er villige til å innrømme. Lars Bergenhem (Niklas Hjulström) er den yngste og mest uerfarne på Winters team, og nokså usikker både profesjonelt og sosialt.

Svensk kriminalserie etter Åke Edwardsons bøker
Originaltittel: Kommissarie Winter
Produksjon: SVT Drama i Göteborg (2001)
Regi: Björn Gunnarsson
I rollene: Johan Gry, Krister Henriksson, Lennart Jähkel, Maria Kuhlberg, Niklas Hjulström, Ulricha Johnson m.fl
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 - 95 10 02 99