Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 30. juni 2007 kl 20.55 Niern: Dansen med Regitze

Den vanskelige tosomheten

Frits Helmuth og Ghita Nørby som ekteparet Karl Åge og Regitze
Frits Helmuth og Ghita Nørby som ekteparet Karl Åge og Regitze
Karl Åge og Regitze holder et sommerlig hageselskap for sin sønn og hans familie og nære venner. Karl Åge er stille og tenksom. Han tenker tilbake på samlivet med Regitze, en sterk og livlig kvinne.

Karl Åge (Frits Helmuth) husker at det var kjærlighet ved første blikk under krigen, at de bodde sammen uten å være gift og moren til Regitze som sultestreiket fordi de nektet å døpe sønnen.

Regitze (Ghita Nørby) er lidenskapelig og rett på sak. En gang inviterte hun en boms hjem til dem julaften, og mannen dukket opp med fem sjenerte venner. Karl Åge minnes også den gangen hun tok for seg sønnens lærer etter at han hadde slått gutten.

Han husker også hvor glad hun er i å danse, og han tenker på hvor redd han er for at hans sosiale klossethet kan bety slutten på deres forhold. Nå, i tussmørket derimot, er det andre ting han må ta stilling til.

Om filmen
Regitze er ikke hovedpersonen i filmen, selv om tittelen kan tyde på det. Det er ektemannen, Karl Åges historie, og regissøren Kaspar Rostrup er ikke redd for å fremkalle blandede følelser hos publikum. Ekteparets nåværende situasjon i selskap med gamle venner, alternerer med viktige episoder fra et langt forhold, hvor Regitze av og til fremstår som en dominerende og egoistisk kvinne.

Filmen er sendt tidligere.

Dansk spillefilm fra 1989
Originaltittel: "Dansen med Regitze"
Regi: Kaspar Rostrup
I rollene: Frits Helmuth, Ghita Nørby, Mikael Helmuth, Rikke Bendsen, Henning Moritzen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83