Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. februar 2005 kl 20.05 Top Gear - Tut og kjør!

Det er størrelsen det kommer an på

Jeremy Clarkson, bilgal programleder for
Jeremy Clarkson, bilgal programleder for "Top Gear – tut og kjør". (Foto: BBC)
Volvo stasjonsvogn er en sikker bil som er ypperlig til å frakte barn i. Men hva med en sofa? Og hvor lite egnet er en fjong BMW til å kjøre på ekstra røft føre?

Jeremy Clarkson er rimelig fornøyd med Volvoens tekniske egenskaper, han synes den er fint innredet og den er slettes ikke gal å kjøre. Men ingenting av dette betyr noe, selvsagt. Det avgjørende er hvor mye ting den har plass til. Han kjørte sin Volvo til Europas største antikkmesse for å se om bilen rommet eventuelle godbiter han kunne finne.

Tysker i søla
X3 og X5 er doninger som kommer fra en vanligvis svært anerkjent fabrikant, nemlig BMW. Dessverre er disse modellene et unntak i så måte. Riktignok er de ok å kjøre - så lenge man befinner seg på jevnt og glatt underlag. Å kjøre disse bilene i røft og utfordrende terreng er ingen god opplevelse, i følge Clarkson. Han viser hvordan og hvorfor.

Corvette
Europa har Ferrari og Porsche, amerikanerne har for det meste store, klumpete biler med dårlig styring. Men Corvette er et hederlig unntak, selv om den gir litt plastikkfølelse. Nå skal den testes mot en TVR 350, en Porsche 911 og en Honda MSX. Dessuten skal den få prøve seg på banen.

Innkjøpt motorserie fra BBC Library (2004).
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Gary Hunter
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),