Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. juli 2008 kl 22.00 Fakta på lørdag: Herr og fru bin Laden

Bin Ladens sønn og svigerdatter

Fakta på lørdag: Bin Ladens sønn: Fru Zaina al Sabah Bin Laden og herr Omar Osama Bin Laden står fram i
Fakta på lørdag: Bin Ladens sønn: Fru Zaina al Sabah Bin Laden og herr Omar Osama Bin Laden står fram i "Fakta på lørdag". (Foto: Century Films)
Fru Zaina al Sabah Bin Laden og herr Omar Osama Bin Laden står fram i en BBC-dokumentar. Hun er en 51 år gammel engelsk bestemor fra Chesire, han er en 26 år gammel sønn av verdens mest ettersøkte mann – Osama Bin Laden. I "Fakta på lørdag" snakker de to ut om livet sitt sammen – og om hvor tung byrden av Bin Laden-navnet er å bære.

Han ser ved første øyekast ut som en ørkensjeik der han troner høyt til hest. Men sannheten er at han har bakgrunn som skraphandler i England. Hun er ut som en velholdt engelsk bestemor. At de to skulle være et ektepar er ikke det første som faller en inn.

Fra Jane til Zaina
Omar har vært gift en gang før og har barn. Zaina er nå gift for femte gang. Før ekteskapet med Omar het hun Jane Felix Browne. Da hun giftet seg med Omar fikk hun Osama Bin Laden som svigerfar, noe som selvfølgelig ikke er uproblematisk.

Utrolig historie
"Fakta på lørdag" gir innblikk i et ekteskap utenom det vanlige. Og vi får innsikt i hvor vanskelig det kan være for en ung mann som heter Omar Osama Bin Laden og som er sønn til verdens mest ettersøkte mann. Historien om ham og Zaina og deres ekteskap er nesten ikke er til å tro.

Britisk dokumentar (2008)
Originaltittel: Mr & Mrs Bin Laden
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, e-post: info@nrk.no