Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. februar 2003 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Gjenforeningsfest

Peter Church slår til mot en kokain-baron. (Foto: Beyond Distr.)
Peter Church slår til mot en kokain-baron. (Foto: Beyond Distr.)
Peter Church må å opptre som spaner i forbindelse med en gjenforeningsfest på sin gamle high school.

20 år er gått siden politiagenten Peter Church gikk ut av high school, og et tilfeldig gjensyn med en gammel klassekamerat fører til at Church blir invitert med på gjenforeningsfest. Kameraten som er advokat, forteller at en av deres gamle skolevenner visstnok skal være den største kokain-baronen i Melbourne. Riktignok vil advokaten ikke røpe navnet på vedkommende, men Churchs nysgjerrighet er vakt. Han bestemmer seg for å gå på festen, samtidig som han forbereder en politiaksjon mot kokainforhandleren.

Pass på drinken
Church inviterer lederen for spanergruppen, Ellen “Mac” Mackenzie, med seg til festen. Gjennom advokaten forsøker han samtidig å legge inn en henvendelse om at han er interessert i å kjøpe et parti kokain. Men skolefesten kommer skjevt ut for Church og ”Mac” da noen putter et sentralstimulerende middel i drinken hennes…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57.