Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. juli 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Thor blir dårligere

Thor Howard Helland blir meget syk. (Foto: Annelise Jackbo)
Thor Howard Helland blir meget syk. (Foto: Annelise Jackbo)
Det er bare dager igjen til premieren på revyen. Det er ikke bare nervene som må holdes i sjakk, Thors helse er nemlig blitt betraktelig verre.

Det siste døgnet har Thor følt seg skikkelig dårlig. Han er engstelig for at det skal være noe alvorlig denne gangen, så han får Solveig til å kjøre seg til legen. Deltakerne blir redde for at han kanskje ikke skal være i form til å fullføre revyen.

Ivar har lenge pønsket på å arrangere en uventet brannøvelse på Solhov. Nå skal de snart reise derfra, så derfor slår han til i natt. Men som forventet må han tåle en del kjeft for måten øvelsen blir utført på.

Randi får besøk av Cotty på rommet sitt, og de to damene koser seg med et glass vin. Randi finner frem Tarotkortene sine for å spå hvordan det går med revyen.

Deltakerne skal gjøre de siste prøvene inne i Tromsø, så nå må de pakke og dra fra Solhov. Dette betyr også at Henry skal få se sin kjære Gerd snart!

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Program Riks Tromsø
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen