Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. november 1999 kl 19.35 Ut i naturen: Med plekter og snorutløser

Ut i naturen: Med plekter og snorutløser


NRK1 torsdag 18. november kl 19.35
Ut i naturen: Med plekter og snorutløser

Rockesanger og naturfotograf

Bak kameraet ved et stille skogsvann den ene dagen; med el-gitar bak mikrofonen i et støy- og røykfylt lokale den neste. Dagfinn Kolberg (39) fra Vestfossen i Øvre Eiker driver et uvanlig vekselbruk. Han er rockemusiker og naturfotograf!
- Det er Neil Young som gjelder, sier Dagfinn Kolberg, og vi tror ham på hans overbevisning. Han spiller nemlig aller helst Neil Young-musikk enten han opptrer alene med gitar og munnspill, eller som frontfigur i bandet \"Young Young\".
Som naturfotograf skapes inntektene helst av lysbildekåserier gjennom mørke vintermåneder. Noen ganger kombinerer han begge profesjonene og har bildeshow med levende musikk. Nylig har han også innledet et samarbeid med en annen buskerudmusiker, Jonas Fjeld fra Drammen. Det er blitt Fjeld-musikk til stemningsfylte naturkulisser av Kolberg.

Naturromantiker
Naturromantiker? Ja, uforbederlig, sier Dagfinn, og alle som kjenner ham kan underskrive på det. Aller helst kan han tenke seg en fullmånenatt ved leirbålet blant kronglete trollfuruer på Holtefjell.
- Det er jo gjerne slik at en blir ekstra glad i nærområdene sine, sier Dagfinn, og et av de flotteste skogsområdene i nærheten er nettopp Holtefjell.
- Oppveksten på en gård har nok også gjort at jeg er så glad i kulturlandskapet. Når jeg kommer forbi de gamle, kjente plassene, må jeg bare ta bilder, og det uansett hvor mange bilder jeg har fra før av, sier han.
Men Dagfinn setter også kursen rett som det er langt vekk fra den menneskeskapte naturen og ut i villmarka, fri for veier og motordur. Et slikt sted har han funnet i svensk Lappland. Hit drar han til alle årstider, både for å finne fotomotiver og personlige villmarksopplevelser.
- Så rart det enn høres, Neil Young og urskogen har noe felles, slår Dagfinn Kolberg fast
i dette portrettprogrammet som er laget av Arne Nævra.

NRK1 torsdag kl 19.35

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. I kveldens Ut i naturen møter vi naturfotograf og rockemusiker Dagfinn Kolberg. (Foto: Arne Nævra)

2. Dagfinn Kolberg er på hjemmebane når han nyter naturens lyder ved et bål på Holtefjell i Øvre Eiker. (Foto: Arne Nævra)

Naturprogram fra NRK Fjernsynet, Faktaavdelingen
Ved Arne Nævra
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41