Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. april 2004 kl 19.55 Hvilket liv!

Dikt til besvær

Susan (Zoë Wanamaker) til v. blir dypt såret når hun oppdager at Bens (Robert Lindsay) dikt til henne var skrevet av en
Susan (Zoë Wanamaker) til v. blir dypt såret når hun oppdager at Bens (Robert Lindsay) dikt til henne var skrevet av en "ekte" forfatter. Abi (Siobhan Hayes) tar med seg Ben på poesikurs (Foto: BBC)
Susan er rørt over Rogers følelser for Abi, og i et romantisk hjørne resiterer hun et dikt som Ben skrev til henne da de var unge og forelsket. Men Roger gjenkjenner diktet, "Susan’s Face", som et "ekte" dikt. "Your Face" er skrevet av en helt annen enn Ben. Susans følelser for Ben kjølner betraktelig.

Etter den poetiske svindelen mener Susan at deres forhold bygger på "falske premisser", og hun vil ikke tilgi Ben – eller ligge med ham – før han skriver et ektefølt dikt til henne. Abi går på poesikurs, og inviterer Ben med.

Lærerinnen Vanessa liker Bens kyniske holdning til litteratur på vers, og oppsøker ham på tannlegekontoret. Det viser seg at hun ikke bare ønsker å få sett over tennene, hun ønsker mye, mye mer…

Forsøkskanin
Nick har stadig originale opplegg på gang. Denne gangen har han bestemt seg for å være en menneskelig forsøkskanin, og delta i et medisinsk prøveprosjekt.

Ben er bekymret, men ser fordelen i at Nick midlertidig kan miste hukommelsen slik at han glemmer hvor han bor. Michael spør gang på gang Nick om de "fem pundene du skylder meg".

Det nye diktet
Etter sitt selvpålagte sølibat har Susan satt opp en treningssykkel på soveværelset for å få den seksuelle spenningen ut av kroppen.

Ben dukker opp, og har omsider klart å skrive et dikt til sin kone, "Ode to my Lady". Susan er mer enn klar til å tilgi ham med én gang. Ben har imidlertid lagt mye arbeid i diktet, og insisterer på å lese alle 30 versene…

Om serien
I denne britiske situasjonskomedien, produsert av BBC, møter vi familien Harper: mor, far og tre barn – kort sagt en helt vanlig familie. Men deres familie virker likevel som en psykologisk geriljakrig…

Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en rappkjeftet kone, Susan, og tenåringene Nick og Janey, samt "attpåklatten" Michael i huset, står prøvelsene i kø hos Harpers. Og det er ikke fritt for at problemene forplanter seg til tannlegekontoret.

I denne serien har imidlertid datteren Janey flyttet hjemmefra, og datteren til Bens fetter, Abi, har flyttet inn i det Harperske hjem.

Britisk situasjonskomedie, serie 4
Originaltittel: "My Family"
Episodetittel: "Owed To Susan"
I rollene: Robert Lindsay (Ben); Zoë Wanamaker (Susan), Kris Marshall (Nick), Siobhan Hayes (Abi), Gabriel Thomson (Michael)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83