Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 22. november 2002 kl 00.15 Orientkanalen - Nansen og Rønneberg uten tolk

Nettfiske og marihuana

Nicolai prøver seg på et kjempekast med garn. Resultatet kan du se i kveldens utgave av
Nicolai prøver seg på et kjempekast med garn. Resultatet kan du se i kveldens utgave av "Orientkanalen". (Foto: Fabula media)
Harald og Nicolai fikk smaken på fiske i forrige program, og denne gangen vil de prøve seg på nettfiske – fra kano. Og ikke nok med det, de vil også selge fisken på det lokale markedet i Negombo på Sri Lanka. Det gjelder bare å rope høyere enn konkurrentene (og kanskje holde litt lavere priser). Men først må fisken fanges!

I ”Orientkanalen” i kveld møter vi også noen hellige menn i Nepal, som med spesialtillatelse fra myndighetene bruker Mariuhana som en viktig del av sitt åndelige liv. Vi får se hvorfor så mange kvinner i Asia går med et merke i pannen, og – den som trodde at munnharpen var et norsk instrument, får kanskje lære noe nytt etter møtet med en musiker fra Nepal.

Om serien
Vi følger Fabula medias utsendte medarbeidere, Harald Rønneberg og Nicolai Nansen, som i tre uker reiste rundt på Sri Lanka sammen med et team fra Young Asia Television (YA-TV). I YA-TV jobber unge reportere som lager programmer om og for ungdom – om tema de selv er opptatt av.

I tillegg til å gi oss innblikk i forskjellige miljøer på Sri Lanka, presenterer Rønneberg og Nansen korte reportasjer som YA-TV har produsert. Reportasjene gir oss en helt spesiell beskrivelse av Asia fra unge asiateres ståsted. De kan handle om alt fra eldgamle skikker og brutale ofringer, via menneskerettigheter til kultur og musikk.

Produsert for NRK2 av Fabula media i samarbeid med YA-TV.
”Orientkanalen” er laget med støtte fra NORAD
Produsent: Sissel Thorsen
Kontaktpersoner: Gunilla Gaarder(23 04 93 64)
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36).