Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. mars 2004 kl 21.35 Forsytesagaen

Soames i knipe mellom to kvinner

Soames Forsyte (Damian Lewis) har mer enn nok å tenke på. (Foto: Granada Television)
Soames Forsyte (Damian Lewis) har mer enn nok å tenke på. (Foto: Granada Television)
Soames har ikke gitt opp å bli skilt fra Irene, men hun er uvillig. Annette vil ikke lenger fortsette å være Soames' elskerinne, og han forlater henne i sinne. Soames klarer altså ikke å skilles fra en som egentlig ikke vil ha ham, og han mislykkes i å opprettholde et forhold han ønsker. Skal han noen sinne få sin etterlengtede sønn?

Etter at Annette har gjort slutt på forholdet til Soames, vender Soames tilbake til Irene. Nå er det ikke skilsmisse som står på agendaen, men familieforøkelse. Han vil gjerne ha en sønn, og hevder det er det minste han kan forlange fra sin kone. Irene er forståelig nok lunken til forslaget. Hun innser at hun må flytte bort hvis hun skal få være i fred for Soames. Hun får hjelp av Joylon junior til å flytte til Paris.

Dartie skaper problemer
Jolly (Joylon junior sin sønn) oppdager at datteren Holly har noe på gang med Val Dartie, Montagues nevø. Dette er en vanskelig situasjon, for Dartie står ikke høyt i kurs hos Joylon junior. Jolly utfordrer Val til å gå i militæret for å bevise sin kjærlighet til Holly. Val svarer ved å utfordre Jolly til å gjøre det samme. Dermed ser det ut til at de to begge blir nødt til å innrullere seg for å ikke tape ansikt.

Det hele kompliseres ytterligere når Montague Dartie returnerer til Winifred. Familien, ikke en gang hans egen sønn, vil vite av Montague, men Winifred avblåser skilsmisseplanene. For Soames er det ekstra bittert at søsteren tar imot Montague, mens han selv ikke får det til med Irene.

Om serien
Forsytesagaen er basert på John Galsworthys bøker om familien Forsyte, en serie med romaner som ble skrevet i perioden 1906-28. Galsworthy vant Nobelprisen i litteratur i 1932 for disse bøkene.

Handlingen foregår i England under Victoria-tiden, og serien følger familien Forsyte gjennom to tiår med lidenskap, sjalusi og intriger og deres forsøk på tilpasning til det moderne samfunnet som er i ferd med å vokse frem.


Innkjøpt dramaserie fra Granada Television.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: The Forsyte Saga
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)

I de viktigste rollene:
Damian Lewis (Soames Forsyte), Gina McKee (Irene Heron), Ioan Gruffudd (Philip Bosinney), Ben Miles (Montague Dartie), Rupert Graves (Joylon Forsyte jr), Amanda Ooms (Helene), Gillian Kearney (June Forsyte), Corin Redgrave (Joylon Forsyte sr).

Øvrige roller, blant andre: Jenifer Armitage, Ann Bell, John Carlisle, Wendy Craig, Joanna David, Amanda Root, Toby Hadoke, Alistair Petrie.