Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. juni 1999 kl 21.30 Politiskolen

Politiskolen (ttv)


NRK2 tirsdag 22. juni kl 21.30
Politiskolen (3:3)

Skuffelser og gleder i eksamensåret

Politistudentene er tilbake på skolebenken etter praksisåret. I dette tredje og siste programmet i serien følger vi dem gjennom det siste året med avsluttende eksamen. For Therese Solbakken blir livet litt annerledes enn hun hadde tenkt da hun begynte på skolen...
Buksene hennes passer dårligere og dårligere for hver dag som går. Men det positive med det hele er at hun får et helt annet perspektiv på ting. Den gode følelsen av harmoni fjerner eksamensnervene...
Også Øivind Lindland har den gode følelsen. Den kommer særlig til uttrykk under oppstilling i full uniform. - Da føler jeg at jeg er en del av noe sterkt, trygt og godt, fastslår han.
Kristin Wallin derimot får erfare at man fort kan komme ut på glattisen under eksamen i utrykning...
I det siste skoleåret får politistudentene se om det de erfarte i praksisperioden står i skolebøkene. På fagplanen står psykologi, kriminalkunnskap og engelsk. Vårsemesteret avsluttes med et leiropphold på Steinkjersannen med tøff skytetrening. Den klare konklusjonen fra lederne er at jentene er like tøffe og utholdende som gutta!
Men hvem stryker og hvem står? Hvor lenge finner Gunnar seg i å bli tråkket på? Treffer Kirsti målet hun sikter på? Og har Merethe full kontroll over situasjonen. Er Philip på ville veier, fordi han har brukt opp studielånet. Og lærer studentene noen gang å gå i takt? Se tredje og siste del av Politiskolen i kveld!

NRK2 tirsdag kl 21.30

Egenprodusert dokumentarserie
Ved Veslemøy Kjendsli
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23 04 81 23