Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. april 2000 kl 23.50 Musikalenes Lennon & McCartney: Rodgers & Hammerstein

Musikalenes Lennon & McCartney: Rodgers


NRK1 skjærtorsdag 20. april kl 23.50
Musikalenes Lennon & McCartney: Rodgers & Hammerstein

Musikalens mestere

Samarbeidet mellom komponisten Richard Rodgers og librettisten Oscar Hammerstein frambrakte en rekke udødelige musikaler på 40- og 50-tallet. Det var ikke minst filminnspillingene av musikaler som \"Oklahoma!\", \"South Pacific\", \"The King and I\" og Sound of Music\" som gjorde de to herrene berømte.

Kveldens Hollywood-portrett forteller historien om det legendariske paret, som startet sitt samarbeid i begynnelsen av 40-årene med Broadway-forestillingen \"Oklahoma!\". Stykket ble en enorm suksess og markerte gjennombruddet for en ny teatersjanger - musikalen.

\"Oklahoma!\" ble spilt inn på film i 1955, og senere fulgte \"Carousel\" (1956), \"The King and I\" (1956), South Pacific (1958), \"Flower Drum Song (1961) og \"State Fair (1962). I 1959, året før Hammersteins bortgang, presenterte Rodgers & Hammerstein \"The Sound of Music\". Den ble innspilt på film i 1965 og ble senere kåret til tidenes mest populære musikal.

Sangerinnen Shirley Jones, som ble oppdaget av Rodgers & Hammerstein som 18-åring og spilte i filmene \"Oklahoma!\" og \"Carousel\", er vår cicerone i programmet. Hun tar oss med på en halvannen time lang oppdagerferd i Rodgers og Hammersteins musikalske univers. Vi får se høydepunkter fra filmmusikalene, i tillegg til ukjente opptak og intervjuer med stjerner som Julie Andrews, Rita Moreno og Nancy Kwan. I et unikt opptak fra 1955 får vi se Frank Sinatra under prøvene til \"Carousel\" der han opprinnelig var tildelt hovedrollen. Imidlertid marsjerte han ut fra filmsettet før innspillingen begynte...

NRK1 torsdag kl 23.50

Billedtekst:
Komponisten Richard Rodgers (t.v.) og librettisten Oscar Hammerstein i 1948.

Amerikansk musikkdokumentar
Originaltittel: Rodgers & Hammerstein: The Sound of Movies
Produksjon: Foxstar/Twentieth Century Fox
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51