Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 18. september 2000 kl 21.00 Mandagsfilm: She's so lovely

Mandagsfilm: She\'s so lovely (t)


NRK2 mandag 18. september kl 21.00
Mandagsfilm: She\'s so lovely

Gammel kjærlighet ruster ikke

Eddie og Maureen er nygifte og intenst forelsket. Men det klikker for den mentalt ustabile Eddie når han en dag får vite at naboen har forsøkt å voldta Maureen. Eddie blir innlagt på mentalsykehus. Først ti år senere slipper han ut. Maureen er gift på nytt, men Eddie er fast bestemt på å vinne henne tilbake. Sean Penn vant prisen for beste skuespiller under film-
festivalen i Cannes i 1997 for sin innsats i rollen som Eddie.

\"She\'s so lovely\" er en romantisk fabel, ført i pennen av John Cassavetes - legendarisk skuespiller, regissør og manusforfatter - og filmatisert av sønnen Nick Cassavetes. Filmen skildrer de absurde og ofte komiske tildragelsene i dette usedvanlige kjærlighetsforholdet.
Eddie og Maureen er lidenskapelig forelsket i hverandre, men de har ikke det beste utgangspunket. Hun er gravid, de drikker begge tett og har knapt penger til livets opphold. Forholdet mellom dem settes også på stadige prøver på grunn av Eddies hyppige forsvinninger.
-
En kveld Eddie igjen har forsvunnet, oppsøker Maureen naboen Kiefer - hovedsaklig for å få selskap og gratis whisky. Men når Kiefer begynner å gjøre tilnærmelser, knuser hun en flaske i hodet på ham. Og han svarer med å slå til henne i ansiktet. Maureen prøver å skjule sannheten for Eddie, og når han oppdager hva som har skjedd, mister han fullstendig besinnelsen. Hans voldelige adferd gjør at han blir plassert på et mentalsykehus.

Ti år senere
Det som skulle være en midlertidig plassering, skulle bli til et ti år langt opphold. Men Eddie har ikke glemt Maureen. Hun har imidlertid begynt et helt nytt liv. Hun har giftet seg med den velstående entreprenøren Joey og flyttet til et fasjonabelt hus i et av byens forsteder. Sammen har de to barn. Maureens ti år gamle datter, som Eddie er far til, bor også sammen med dem. Men Eddie har ikke tenkt å gi opp sitt livs store kjærlighet, selv om han ikke har så mye å tilby henne.

\"She\'s so lovely\" ble godt mottatt av norske filmkritikere. \"Dette er en utsøkt, nydelig og meget omfattende studie i fenomenet desperasjon, fantastisk framstilt av de tre i hoved-rollene\". (VG)

NRK2 mandag kl 21.00

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: She\'s so lovely
Manus: John Cassavetes
Regi: Nick Cassavetes
I hovedrollene: Sean Penn, Robin Wright Penn, John Travolta og Harry Dean Stanton
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Det unge, forelskede ekteparet Eddie og Maureen spilles av Sean Penn og Robin Wright Penn.
2. Som Maureens nye ektemann Joey møter vi John Travolta.