Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 15. mai 2006 kl 21.40 Niern: Mumien vender tilbake

Men Imhotep var ikke død

Skorpionkongen (The Rock) (Foto: Universal)
Skorpionkongen (The Rock) (Foto: Universal)
Åtte år etter at Rick og Evelyn kjempet mot den 3000 år gamle mumien Imhotep, bor det gifte paret i London sammen med sin åtte år gamle sønn Alex. Men idyllen sprekker da Imhoteps lik gjenopplives i British Museum, og han igjen inntar Jorden i sin hvileløse jakt på udødelighet.

Samtidig frigjøres en annen mørk og ufattelig mektig kraft. Rick og Evelyn finner armbåndet til den legendariske Skorpionkongen, og hele verdens eksistens settes nok en gang i fare.

Imhotep vekkes til live igjen for å ta knekken på Skorpionkongen, og etterpå skal han ta over verden med hæren til guden Anubis. Anubis inngikk for lenge siden en pakt med Skorpionkongen om å la ham seire over sine fiender i bytte mot hans sjel.

Da deres sønn blir bortført, blir Rick og Evelyn tvunget til å dra etter ham til det gamle Egypt, ta livet av Skorpionkongen, Imhotep og alt som ellers måtte røre seg i sanden for at ikke Egypts gamle skikkelser skal ta over Jorden for all ettertid.

Om filmen
Sommeren 1999 ble "Mumien" en stor suksess over store deler av verden, til manges overraskelse. Kritikerne anså den ikke for å være en stor film, men den hadde sjarm og humor, samt flere gode spesialeffekter.

Oppfølgeren "Mumien vender tilbake" følger i samme spor, og har om mulig enda flere spesialeffekter.

Amerikansk action eventyr (2001)
Originaltittel: "The Mummy Returns"
Med Brendan Fraser (Rick O’Connell), Rachel Weisx (Evelyn/Nefertiri), John Hannah (Jonathan), Arnold Vosloo (Imhotep) og Oded Fehr (Ardeth Bay)
Regi: Stephen Sommers
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no